Πέντε συμβουλές για την παραλία που θα γίνουν η καλοκαιρινή σας Βίβλος!

Πρόσεξε μην πηγαίνεις πολύ βαθιά", "σε παρακαλώ βγες έξω είσαι πολύ ώρα μέσα στη θάλασσα θα κρυώσεις!", "μην κάνεις βουτιές μόλις φάγαμε!”

Σαν να ακούω τη μαμά μου και πλέον εμένα. Η Ελληνίδα μάνα είναι κάτι σαν “εργοστασιακή”. Στο βάθος των αιώνων είναι ίδια! Γιατί πάνω από όλα θέλει να έχει τον έλεγχο των πραγμάτων και μονίμως φοβάται. Κορίτσια ας το παραδεχτούμε, τώρα καταλαβαίνουμε τις μαμάδες μας...

Τι πραγματικά όμως ισχύει και τι όχι; 

Παρακάτω θα σας δώσω 5 βασικές συμβουλές για την παραλία που πρέπει να ακολουθήσετε και σίγουρα οι διακοπές σας θα είναι ξέγνοιαστες!

 

Συμβουλή 1
Όποια ηλικία κι αν έχει το παιδί μας καλό είναι κατά τη διάρκεια του μπάνιου να είναι κοντά του κάποιος μεγαλύτερος ή κάποια παρέα συνομηλίκων του. Όσο κι αν του έχετε εμπιστοσύνη δεν μπορεί το ίδιο να αντιληφθεί την αίσθηση του κινδύνου στη θάλασσα. Προς το παρόν έχετε δίκιο που είστε λίγο “υστερικιές” και φωνάζετε “Γιαννάκη έλα πιο έξω θέλω να σε βλέπω”.

Συμβουλή 2
Προσπαθήστε να μην αφήνετε τα παιδιά σας να ξεχαστούν πολλή ώρα μέσα στο νερό. Υπάρχει κίνδυνος όντως να κρυώσουν και να αισθανθούν ρίγος. Καλό είναι να μπαίνει και να βγαίνει ανά τακτά διαστήματα και για να δροσίζεται αλλά και για να μπορεί να ζεσταίνεται για λίγο στον ήλιο. Και εδώ καλά το πάτε. Συνεχίστε να τους λέτε να βγουν λίγο έξω για φρουτάκι

Συμβουλή 3
Όσο -μα όσο- κι αν γκρινιάζει ότι θέλει να μπει στο νερό μετά το φαγητό εσείς σε καμία των περιπτώσεων μην υποκύψετε. Προσπαθήστε να του εξηγήσετε με ωραίο τρόπο ότι υπάρχει κίνδυνος σοβαρός να πάθει κάτι και αφήστε να περάσουν το λιγότερο 3 ώρες μετά το φαγητό για να ξανακάνει βουτιές. Η μαμά μου θυμάμαι μου έλεγε “μωρό μου στις 5.20 θα ξαναμπείς”. Μου έθετε δηλαδή χρονικό όριο και αυτό με βόλευε. Μετρούσα αντίστροφα. 



Συμβουλή 4 
Μη γίνεστε από εκείνους τους γονείς - και κυρίως τις μαμάδες - που συνεχώς φωνάζουν στην παραλία " μην πηγαίνεις βαθιά, όπου δεν πατάς!". Αν είναι σε μια ηλικία που μπορεί να κολυμπήσει μόνο του και μάλιστα λίγο πιο βαθιά ώστε να μην πατώνει μπορείτε να το αφήσετε πάντα με την επίβλεψή σας. Είναι καλό να αισθάνονται ότι μπορούν και μόνα τους "να επιβιώσουν μέσα στον ωκεανό". Όπως καταλάβατε εδώ θέλει σφίξιμο δοντιών και εμπιστοσύνη. Είναι σημαντικό να εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας γιατί έτσι θα ανοίξουν τα φτερά τους. Εσείς τα κοιτάτε και εκείνα κολυμπούν...

Συμβουλή  5
Καπέλο! Ναι ναι πρέπει να φοράει πάντα καπέλο, όσο τουλάχιστον είναι εκτεθειμένο στον ήλιο. Δυστυχώς αν δεν το φορέσει μπορεί να πάθει ηλίαση και σε κάποιες περιπτώσεις και κάποιο έγκαυμα μιας και τα δερματάκια τους είναι κατά πολύ πιο ευαίσθητα από τα δικά μας. Άντε και εδώ μας δίνω δίκιο. Δίκιο που τα κυνηγάμε από πίσω για καπέλο και αντηλιακό! 

 

Το σημαντικό σε όλα αυτά είναι να μην τους δημιουργούμε στρες. Προσπαθήστε να είστε ψύχραιμες και τρυφερές. Τρυφερές αλλά αποτελεσματικές και αν έχετε κανένα μυστικό, μοιραστείτε το μαζί μου!

Καλές βουτιές!

 

Με όλη μου την αγάπη,

Μυρτώ

Leave a Reply

go to top