Ο 10λογος του πυρετού και οι νέες κομπρέσες FRIO PAD!

Ο πυρετός αποτελεί ίσως τον πιο συνηθισμένο "επισκέπτη" των παιδιών μας και ξεκινώντας από νωρίς το φθινόπωρο φτάνουμε στις αρχές του καλοκαιριού για να νιώσουμε μια μικρή ανακούφιση και να πούμε -όχι με μεγάλη σιγουριά πάλι- πως έχουμε μπροστά μας 2-3 μήνες χωρίς ιώσεις και κρυολογήματα. 

 

Σε αυτό το blogpost θα σας μιλήσω λοιπόν για τον πυρετό αλλά και τις δροσιστικές κομπρέσες Frio Pad που ήρθαν στην Ελλάδα για να ανακουφίσουν παιδιά και γονείς από τα ενοχλητικά συμπτώματα του πυρετού!

Ο 10ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ:

1. Ο πυρετός των παιδιών είναι διαφορετικός από εκείνον των ενηλίκων. Στα παιδιά κάτω των 5 ετών, πυρετό θεωρούμε τις θερμοκρασίες άνω των 37.5° και σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και πάνω θεωρούμε πυρετό τις θερμοκρασίες πάνω από τους 38°.

2. Συχνότερη αιτία του πυρετού είναι κάποια λοίμωξη ή άλλη ασθένεια και ο πυρετός είναι το "σύμπτωμα" ότι το σώμα μάχεται των μικροβίων. Όσο η θερμοκρασία αυξάνεται, τόσο τα βακτήρια και οι ιοί δυσκολεύονται να επιβιώσουν.

3. Οι πιο συνηθισμένες λοιμώξεις που προκαλούν πυρετό είναι οι : Γρίπη, Αμυγδαλίτιδα, Ωτίτδα, Παιδικές Ασθένειες, Ουρολοίμωξη και φυσικά η εμφάνιση ενός δοντιού ή κάποιο εμβόλιο. 

4. Η εμφάνιση του πυρετού στο παιδί πρέπει να βρίσκει τους γονείς σε απόλυτη ψυχραιμία και να μην μεταφέρει πανικό στην οικογένεια. 

5. Μόλις το θερμόμετρο ξεπεράσει τους βαθμούς που μας έχει υποδείξει ο παιδίατρος, ξεκινάμε τη χορήγηση των αντιπυρετικών με βάση τις οδηγίες του γιατρού μας και φυσικά τον συμβουλευόμαστε για περαιτέρω εξετάσεις αν χρειαστεί.

6. Ταυτόχρονα προσφέρουμε στο μωρό ή το μεγαλύτερο παιδάκι υγρά, προκειμένου να μην αφυδατωθεί. 

7. Ο πυρετός που επιμένει περισσότερο από 48 ώρες θα πρέπει να συνεκτιμηθεί από τον παιδίατρο. Ποτέ δεν αφήνουμε μια κατάσταση να μας φύγει εκτός ελέγχου.

8. Ποτέ δεν υπερβαίνουμε τις δόσεις του φαρμάκου που πρέπει να δόσουμε σε ml αλλά και σε χρονική απόσταση η μία από την άλλη. Θα πρέπει να τηρούμε με ακρίβεια τις δοσολογίες και να είμαστε σίγουροι ότι έχουν περάσει 3.5 με 4 ώρες πριν χορηγήσουμε ξανά φάρμακο. 

9. Οι πυρετικοί σπασμοί εμφανίζονται σε ποσοστό περίπου 5% των παιδιών και το πρώτο τους περιστατικό παρατηρείται συνήθως σε ηλικία κάτω των 2 ετών. Διαρκούν ως την ηλικία των 6 ετών και επειδή αποτελούν πολύ τρομακτικό σοκ για τους γονείς, είναι καλό οι γονείς να είναι ενήμεροι ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Ωστόσο οι πυρετικοί σπασμοί, μοιάζουν πολύ πιο επικίνδυνοι από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, καθώς το παιδί σας εκείνη την ώρα δεν κινδυνεύει. Δείτε αναλυτικά για τους σπασμούς εδώ.

10. Είναι σημαντικό οι γονείς να είναι "ετοιμοπόλεμοι" για τον πυρετό. Κρατήστε το δωμάτιο του παιδιού σας σε θερμοκρασία περίπου 22°C, ντύστε το παιδάκι σας με βαμβακερές πυζάμες, κάντε του δροσερό μπανάκι αν χρειαστεί και εφαρμόστε στο μετωπάκι του την δροσιστική – ανακουφιστική κομπρέσα FRIO PAD και αφήστε την να το ανακουφίσει από τα πρώτα συμπτώματα του πυρετού. 

Η κομπρέσα FRIO PAD είναι κατασκευασμένη από Hydrogel, ένα φιλικό προς το δέρμα υλικό, είναι ασφαλής και απίστευτα βολική καθώς είναι έτοιμη για χρήση χωρίς να τοποθετηθεί πριν στο ψυγείο! Μόλις ανοίξετε το σακουλάκι η κομπρέσα είναι δροσερή και μπορείτε να την τοποθετήσετε με σταθερότητα στο μέτωπο του παιδιού σας. Η κομπρέσα παραμένει δροσερή για 8 ώρες και όταν την αφαιρείτε δεν αφήνει κολλώδες υπόλοιπο! Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε βρέφη από 6 μηνών και φυσικά, όσο μεγαλώνουν, επειδή θα αντιλαμβάνονται την ανακούφιση που τους προσφέρει, τα μεγαλύτερα παιδάκια θα σας τη ζητάνε από μόνα τους μόλις αισθανθούν ότι έχουν λίγο πυρετό! Ξέρω ότι θέλετε να τις εντάξετε σήμερα κιόλας στο φαρμακείο του σπιτιού σας! Θα τις βρείτε σε επιλεγμένα φαρμακεία από την μεπρομηθεύτρια εταιρία MARVIFARM και κάθε συσκευασία περιλαμβάνει δύο κομπρέσες. Το σίγουρο είναι ότι θα την αγαπήσετε όσο εμείς και φυσικά μην ξεχνάτε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους ενήλικες για να τους ανακουφίσει από ημικρανίες και πονοκεφάλους! 

Στον 10λογο του πυρετού, να προσθέσουμε βέβαια ότι το πιο σημαντικό "φάρμακο" αποτελεί η αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά! Άλλωστε κι εσείς όταν είστε άρρωστοι, μια αγκαλίτσα δεν αποζητάτε;

 

Με όλη μας την αγάπη,

Οδυσσέας & Μυρτώ

Leave a Reply

go to top