Ο 7ος μήνας της εγκυμοσύνης ή αλλιώς ο μήνας με τους βραδινούς εφιάλτες.

Καλωσήρθες στο 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σου!

Το δεύτερο - ας το ομολογήσουμε υπέροχο τρίμηνο- έχει μόλις τελειώσει και πλέον στο μυαλό σου υπάρχει μια σκέψη.

Η ΓΕΝΝΑ.

Ω ναι, πλέον ξυπνάς και κοιμάσαι και σκέφτεσαι: πώς θα γεννήσω; Φυσιολογικά; Με καισαρική; Θα είναι μέσα ο άντρας μου; Και πόσο θα πονέσω; Λες να κοιλοπονάω για 24 ώρες; Να κάνω μαθήματα ανώδυνου τοκετού; Και μετά; Θα θηλάσω;

 

Χα-λά-ρω-σε!

Όλα θα πάνε καλά και όλα θα τα δεις όταν έρθει η ώρα τους!

 

Ο 7ος μήνας της εγκυμοσύνης φέρνει τα εξής:

- Εφιάλτες τα βράδια. Όλες οι έγκυες σχεδόν παραδέχονται πως σε αυτόν τον μήνα έχουν περίεργα όνειρα σχετικά με τη γέννα. Εγώ λόγω προωρότητας του Οδυσσέα έβλεπα ότι γεννούσα πάλι πρόωρα, έβλεπα ημερολόγια με ημέρες εγκυμοσύνες αλλά να σας πω κάτι; Έχω ακούσει τόσο τρελά και παρανοϊκά όνειρα που πλέον τίποτα δεν με τρομάζει!

- Ένα πλέον ουσιαστικό βάρος στην κοιλιά σου. Ναι πλέον, δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από τον καναπέ. 

- Αϋπνίες. Βάλε το Ipad στο κομοδίνο και κατέβασε Ungry Birds ή Magic Towers. Θα σου χρειαστεί, εκεί κατά τις 3.30 το πρωί..

- Πόνοι στη μέση και χαμηλά στην κοιλιά. Εκεί που είσαι στην τράπεζα και μιλάς σοβαρά με τον ταμία κάνεις ένα "αχ" που το ακούνε μέχρι 2 στενά πιο πέρα! Απότομοι, οξείς πόνοι έρχονται και φεύγουν χωρίς καμία προειδοποίηση!

- Ταχυπαλμίες; Welcome to the club! Βρες θέσεις και στάσεις που να σε ηρεμούν και υιοθέτησέ τις! Επίσης, προσπάθησε να τρως αργά, κόψε τα πολύ καυτερά και ρίξε ρυθμούς!

 

Το μωρό:

 • Πλησιάζει το ύψος που θα γεννηθεί.. Εντάξει πλησιάζει, θα πάρει λίγο ακόμα αλλά γενικά στην κοιλιά σου έχεις ένα πολύυυυ ψηλό μωράκι!
 • Παίρνει κι άλλο βάρος.... Τώρα αρχίζει να φορτσάρει! Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα διπλασιάσει ( ή ακόμα και θα τριπλασιάσει) το βάρος του.
 • Αναγνωρίζει πλέον ξεκάθαρα τη φωνή σου. Βάλε τον μπαμπά του να μιλάει κοντά στην κοιλίτσα σου. Το μωράκι σου θα το απολαύσει.. Τον αναγνωρίζει σιγά σιγά και εκείνον.
 • Σιγά σιγά παίρνει την τελική του θέση με το κεφαλάκι του προς τα κάτω. Μην το σκεφτείς σε συνθήκες βαρύτητας γιατί θα αγχωθείς! Εκεί μέσα επικρατούν άλλες συνθήκες! Όμορφες!
 • Νιώθεις μια μικρή κλωτσίτσα ανά 2 δευτερόλεπτα; Δεν σε κλωτσάει! Έχει λόξυγγα!
 • Και το καλύτερο; Το μυαλό του μοιάζει και ..."εμφανισιακά" με το ανθρώπινο μυαλό. Ξέρεις, αυτό το λευκό δαιδαλώδες πράγμα... Ναι σου λέω, το μωράκι σου έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται!

  Μα πείτε, δεν είναι υπέροχος αυτός ο μήνας;

  Leave a Reply

  go to top