«…γιατί χωρίς δικαιώματα δεν θα μεγαλώσω»

ΤΡΙΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 5.30-7.30μμ


Δημοτική Βιβλιοθήκη, Δομοκού2 (έναντι Μετρό Στ. Λαρίσης)


Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του το νομικό πλαίσιο των δικαιωμάτων του παιδιού σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο(www.ddp.org.gr –ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ) κάτι που γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Την Τρίτη στις 19 Νοεμβρίου και ώρα 5.30-7.30 μμ μαζί μας θα είναι η κα Κυριακή Πατσιαντά, επιστημονική υπεύθυνη της σελίδας, Δ.Ν. Πανεπιστημίου Monpellier I, Δικηγόρος –εθελόντρια του Δικτύου, η οποία θα μιλήσει για «ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ -ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ».


Η ουσιαστική συνειδητοποίηση των δικαιωμάτων των παιδιών, τόσο από τα ίδια όσο και από τους ενηλίκους, οδηγεί στη διεκδίκηση και στην υπεράσπιση τους και συνακόλουθα, στην αποτελεσματική προστασία τους.

Την εκδήλωση θα κλείσει η ομιλία της κας Στέλλας Τσίτουρα, παιδίατρος, Διευθύντρια Κοινωνικής Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού, η οποία θα αναφερθεί στα «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ».

Η Υγεία είναι η κατάσταση πλήρους σωματικής, νοητικής, κοινωνικής και πνευματικής ευημερίας που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες (γενετικούς, βιολογικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς). Αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του πλήρους δυναμικού των παιδιών. Θα συζητηθούν αναλυτικά οι ανάγκες και τα δικαιώματα των παιδιών στην υγεία και ο τρόπος εφαρμογής τους στην καθημερινή πράξη στους χώρους παροχής φροντίδας υγείας.

Το Δίκτυο είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ξεκίνησε τη δράση της το 2000 υπο την προεδρία της κας Μυρσίνης Ζορμπά (πρωην Ευρωβουλευτής, πρώην πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ) με πολύ δυνατή παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μόλις το 2011 κέρδισαν χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και κατάφεραν να τους δωρίσει έναν χώρο δημιουργικής απασχόλησης κοντά στον Σταθμό Λαρίσης Αλκαμένους 11 και να στεγάσουν εκεί όλες τους τις δράσεις. Κυρίως απευθύνεται σε παιδιά από τα σχολεία της γύρω περιοχής, μετανάστες, μειονότητες.
afisa 2





 

Leave a Reply

go to top