«Βεγγέρα στη Σμύρνη» | Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στο pop-up εστιατόριο της Mastercard.

Η βραδιά ήταν μοναδική, οι γεύσεις ασύλληπτες και το ταξίδι πίσω στον χρόνο πάντα συγκινητικό.

Η Mastercard, σε συνεργασία με τον «Γαστρονόμο» εγκαινίασαν το pop-up εστιατόριο «Βεγγέρα στη Σμύρνη» στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς.

Είχα πολύ καιρό να βιώσω μια τόσο μοναδική εμπειρία και για τον λόγο αυτό μοιράζομαι μαζί σας εικόνες και συναισθήματα της βραδιάς.

Μια βραδιά ανεκτίμητης αξίας!

Στο πλαίσιο του σταθερού της στόχου να προσφέρει στους κατόχους των καρτών της ανεκτίμητες εμπειρίες, η Mastercard εστιάζει εδώ και χρόνια και στη γαστρονομία. Με αφορμή την ολοκλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη σχετική έκθεση που φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη, η Mastercard προχώρησε στη δημιουργία του pop up εστιατορίου για να προσφέρει στους κατόχους των καρτών της μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, η οποία θα τους ταξιδέψει στην ιστορία, στη μοναδική κουλτούρα του σμυρναίικου πολιτισμού, καθώς και σε συναισθήματα και αναμνήσεις εκείνης της εποχής. 

Το μενού έχει επιμεληθεί η γνωστή σεφ, με εξειδίκευση στην κουζίνα της Μικράς Ασίας, Νένα Ισμυρνόγλου, η οποία, με ρίζες στη Σμύρνη, την Καππαδοκία και την Πόλη, αναλαμβάνει ρόλο οδηγού σ’ ένα ταξίδι στα σμυρναίικα τραπέζια του άλλοτε.

Σε αυτήν τη συνολική εμπειρία βασίζεται και η ονομασία του εστιατορίου, καθώς στόχος του είναι όχι μόνο η δοκιμή των γεύσεων, αλλά και η αναβίωση συνολικά της γαστρονομικής παράδοσης και των εμβληματικών τραπεζιών της Σμύρνης.

Το τραπέζι αυτό ήταν μια αληθινή γιορτή σε ένα σπίτι της Σμύρνης εκείνης της εποχής.

Ένιωσα πως ήμουν σε μια... «Βεγγέρα στη Σμύρνη»!

Note: Το εστιατόριο απευθύνεται σε κατόχους καρτών Mastercard® , ενώ θα παραμείνει ανοιχτό εώς τις 18 Δεκεμβρίου. 

THE MENU

Μεζέδάκια για την αρχή (για το ούζο και το τσίπουρο του καλωσορίσματος)

Λακέρδα, λαχανικά και τουρσιά διά την όρεξιν

Λαχανοντολμάδες λαδεροί, δροσεροί

Σκορδαλιά ελαφριά με αμύγδαλα

Σουτζουκάκια ψητά με το κύμινό τους

Πρώτο πιάτο

Γαρίδες στον ταβά και ρεγγοσαλάτα

Δεύτερο πιάτο

Ψάρι παπατζίδικο με ξίδι και σαφράν και πιλάφι πολίτικο

Τρίτο πιάτο

Μουσακάς μικρασιάτικος με ντομάτα και κασέρι

Γλυκίσματα

Παγωτό τριαντάφυλλο

Ποικιλία γλυκών σε πιατέλα: σεκέρ παρέ, χαλβάς πολίτικος, λουκούμια

Φρούτα δροσερά της εποχής

Λικέρ βύσσινο

Για κρατήσεις κάντε κλικ εδώ: benaki.org/smyrnirestaurant ή τηλεφωνικά στο 698-1692689

 

Leave a Reply

go to top