Θες να φτιάξουμε μαζί μελομακάρονα;

Λοιπόν, θα σας εξομολογηθώ κάτι, δεν έχω φτιάξει ποτέ στη ζωή μου μελομακάρονα. Οι γνώσεις μου στη ζαχαροπλαστική έφταναν ως το απλό κέικ με τη φαρίνα που μπορεί να φτιάξει και ένα 5χρονο. Φέτος όμως, ως νέα μαμά, αποφάσισα να το τολμήσω!

Αγόρασα τα υλικά, στρώθηκα στην κουζίνα μου και ....τα-ρα-τα-τα! Τα κατάφερα!

Η συνταγή που βρήκα είναι πανεύκολη γι'αυτό και θα τη μοιραστώ μαζί σας! 

Α! Και μην ξεχάσω, για να "πετύχει το γλυκό" θα χρειαστείτε 2 πολύ σημαντικά πράγματα! Το αλουμινόχαρτο SANITAS με το οποίο θα καλύψετε το ταψί για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα και με ασφάλεια και το αντικολλητικό χαρτί SANITAS που θα το τοποθετήσετε στον πάτο του ταψιού για να μην σας καούν τα γλυκά σας!

Μπείτε στη σελίδα μου στο Facebook και πείτε μου εκεί με comment ποια καινούργια συνταγή θα δοκιμάσετε αυτά τα Χριστούγεννα! Εγώ σε 2 τυχερές θα χαρίσω όμορφα δώρα SANITAS!

 

ΥΓ: Ε, στο τέλος, αφού τα καταφέρετε, νομίζω ότι το πρώτο μελομακάρονο θα πρέπει να είναι δικό σας!

Καλές γιορτές!

-----------------------------------------------------------------------------

Παραλίγο να ξεχάσω τη συνταγή που ανήκει στον εξαιρετικό κ. Παρλιάρο και ναι, βγαίνει τέλεια!

  • 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 530 γρ.  ελαιόλαδο
  • 1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. άχνη
  • 1/4 κουτ. του γλυκού σόδα
  • 1/4 κουτ. του γλυκού κανέλα 
  • 1/6 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • καρύδια χοντροκομμένα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ:

  • 500 γρ. νερό
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι 
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 100 γρ. μέλι για το μέλωμα

 

Η ΣΥΝΤΑΓΗ:

  1. Ξεκινάμε με το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας.
  2. Βάζουμε στη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρουμε.
  3. Ρίχνουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Μετά φτιάχνουμε τα μελομακάρονα. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υγρά και το βούτυρο.
  5. Προσθέτουμε την άχνη και όλα τα μυρωδικά μαζί.
  6. Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε όλο το αλεύρι. Συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα με το χέρι από το κέντρο προς τα έξω έτσι ώστε να μην «κορδώσει» η ζύμη (δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να μη σφίξει).
  7. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα και περνάμε τη μια επιφάνειά τους σε τρίφτη ή σίτα ή κόσκινο προκειμένου να τους δώσουμε μια ωραία όψη.
  8. Τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί SANITAS και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά περίπου έως ότου πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα. Από πάνω βάζουμε αλουμινόχαρτο SANITAS για να ψηθούν ομοιόμορφα και να μην καούν!
  9. Αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο ζεστά τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι. Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε για 1 λεπτό περίπου. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σίτα να στραγγίξουν.
  10. Σε μια πιατέλα βάζουμε λίγο μέλι και χοντροκομμένο καρύδι. Τοποθετούμε σε μια σειρά τα μελομακάρονα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές.

 

Photoshooting by : Danai Issaris

Wearing : Tezenis.

Ευχαριστούμε θα το κανο αύριο το πρωί

ΕΓΩ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑ !!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!!!!

Leave a Reply

go to top