To ταξίδι της ροζ βαλίτσας!

Εμείς οι γυναίκες έχουμε ένα κοινό χαρακτηριστικό. Κοινό σε όλες! Και ακόμα περισσότερο στις μαμάδες. Αυτό είναι η προνοητικότητά μας. Προνοούμε και προβλέπουμε τα πάντα! Για παράδειγμα, όταν φτιάχνουμε τη βαλίτσα μας, και πόσο μάλλον τη βαλίτσα των παιδιών μας, παίρνουμε μαζί μας ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Tι θέλω να πω με αυτό; Θέλω να μοιραστώ μαζί σας το άγχος μου, πως η προνοητικότητά μας εστιάζεται σε πράγματα όπως για παράδειγμα η βαλίτσα των διακοπών, αλλά όχι στα πιο σημαντικά, όπως η υγεία μας. Έτσι, φέτος, η Roche  με την καμπάνια “for Her” φέρνει στα σπίτια μας τη ροζ βαλίτσα για να μας θυμίσει πως ο έλεγχος και η προνοητικότητα είναι ικανά να σώσουν τη ζωή μας.

 

Δυστυχώς, σπάνια θα βρει κανείς σπίτι που δεν έχει χτυπηθεί από τον καρκίνο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που στο άκουσμα της λέξης και μόνο δεν συγκλονίζεται. Φέτος είναι η χρονιά που πρέπει να λάβουμε δράση. Να πούμε όχι στην αναβλητικότητα και να φροντίσουμε τους εαυτούς μας.

Οι γυναίκες είμαστε τα πλέον προστατευτικά και προνοητικά πλάσματα σε αυτό τον κόσμο. Πάντα ήμασταν. Χωρίς αυτό να στερεί τίποτα από τον δυναμισμό, την αυτονομία και την ικανότητα να ηγούμαστε και να λαμβάνουμε ρίσκα ή δύσκολες αποφάσεις, οι γυναίκες είμαστε γεννημένες νικήτριες... Και σίγουρα γεννημένες μαχήτριες.


H αξία της προνοητικότητας, που υπενθυμίζεται μέσα από την καμπάνια “for HER” της Roche μέσω της ροζ  βαλίτσας, παίρνει σάρκα και οστά όταν μιλάμε για έλεγχο και προνοητικότητα σε επίπεδο ιατρικών εξετάσεων.

 

Πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος μας αν αυτή η λογική της βαλίτσας εφαρμοζόταν και στη μάχη κατά των μορφών του καρκίνου που προσβάλλει τις γυναίκες; Αν σκεφτεί κανένας όλες εκείνες τις γυναίκες που είναι υγιείς ή έχουν επιβιώσει χάρη στην έγκαιρη διάγνωση θα καταλήξει πως στη μακρά λίστα για το τι θα έπρεπε να έχουμε στη «βαλίτσα» μας θα πρέπει να προστεθεί κάτι ακόμη και μάλιστα πολύ σημαντικό:

Πολύ σημαντικό! Η καθιερωμένη επίσκεψη στον γιατρό μας, οι εξετάσεις μας και φυσικά η τακτική αυτοεξέταση!

H πρωτοβουλία “for Her”, αφοσιωμένη στην πρόληψη όλων των μορφών του καρκίνου της γυναίκας δημιουργεί  ένα σύμβολο με στόχο να ενισχύσει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των γυναικών, όπως κάνει τα τελευταία τρία χρόνια.

Το σύμβολο αυτό είναι η Ροζ Βαλίτσα της καμπάνιας «FOR HER!»

Η Ροζ Βαλίτσα είναι η δική μας υπενθύμιση για το τι πρέπει να κάνουμε για να μην στερήσουμε την παρουσία μας από όσους μας έχουν ανάγκη και μας αγαπούν.

Το γεγονός πως μια βαλίτσα έχει φτιαχτεί για να «ταξιδεύει» δίνει τη δυνατότητα στη Ροζ Βαλίτσα της καμπάνιας “for Her” να βρίσκεται σχεδόν παντού.  Όπου υπάρχει το κοινό που θέλει να μάθει και που πρέπει να ακούσει. Όπου υπάρχουν οι γυναίκες εκείνες που επιθυμούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την πρόληψη. Η Ροζ Βαλίτσα θα τα χωρέσει όλα, γιατί στη μάχη κατά του καρκίνου της γυναίκαςτίποτα δεν μπορεί να μείνει απ’ έξω. Κάθε μήνυμα και κάθε συμβουλή μπορεί να είναι πολύτιμα και να σώσουν έστω και μια ζωή. Το ταξίδι της Βαλίτσας έχει ήδη ξεκινήσει. Η πρώτη στάση έγινε στον αγώνα Race for the Cure, τη μεγάλη διοργάνωση από το «Άλμα Ζωής» που στηρίζει τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ενώ τώρα είναι έτοιμη να συνεχίσει το ταξίδι της , προκειμένου να κάνει το μήνυμα της καμπάνιας να ακουστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Τόσο συμβολικά όσο και με απολύτως απτό τρόπο.

 

Ας βοηθήσουμε όλοι τη Ροζ Βαλίτσα σε αυτό το ταξίδι, ώστε να καταφέρει να πάει όσο πιο μακριά γίνεται.


Βάλτε σημειώσεις, βάλτε reminders. Όσοι σας αγαπούν, σας χρειάζονται! Είστε σημαντικές και πρέπει να θυμάστε να προσέχετε τον εαυτό σας!

Τα παιδιά μας, μας έχουν ανάγκη, μην ρισκάρετε με πράγματα που μπορείτε να προβλέψετε..

Χάρηκα τόσο που βρέθηκα με την κόρη μου στο περίπτερο της  Roche και είδα πόσο αγκάλιασε ο κόσμος την πρωτοβουλία “for Her”. Συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες ευχές για τις γυναίκες του Άλματος Ζωής, και πιστέψτε με, οι ευχές και η καλή ενέργεια έχουν εξαιρετική δύναμη.

www.forher.grΜε όλη μας την αγάπη,

 

Μυρτώ & Ιριάνα

Leave a Reply

go to top