Βιταμίνη του ήλιου | Η πιο σημαντική βιταμίνη για τα παιδιά μας!

H βιταμίνη D είναι ίσως η πιο σημαντική βιταμίνη που πρέπει να λαμβάνει ο οργανισμός μας από όταν είμαστε ακόμα μωρά! Είναι μια βιταμίνη απαραίτητη για τη ρύθμιση του ασβεστίου και του φωσφόρου στο σώμα μας ενώ παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της σωστής δομής των οστών.  Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία προ-στεροειδή ορμόνη, η οποία έχει άμεση δράση στα γονίδια του ανθρώπινου σώματος, συντίθεται στον οργανισμό κυρίως μέσω της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου στο δέρμα και προσλαμβάνεται μέσω της διατροφής από συγκεκριμένες τροφές.

Στο σημερινό μου άρθρο όμως, θα σας μιλήσω για μία νέα μου ανακάλυψη το VitaDì της PromoPharma, ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει βιταμίνη D3 σε υδατοδιαλυτή μορφή -για καλύτερη αφομοίωση έναντι του δισκίου- η οποία συμβάλλει στη διατήρηση των οστών και στην φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Αισθάνομαι ότι θα χαροποιήσω πολλές μαμάδες με αυτή την ανακάλυψη γιατί πολλά μωράκια και παιδάκια, με τη συμβουλή του παιδιάτρου τους, λαμβάνουν καθημερινά βιταμίνη D. 

H διαφορά είναι πως εκτός του ότι πρόκειται για ένα πραγματικά προσεγμένο συμπλήρωμα διατροφής, για πρώτη φορά μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας βιταμίνη με δοσομετρητή και όχι προσπαθώντας για ώρα μέχρι να στάξει η σταγόνα! Η γεύση του είναι φανταστική και τα παιδάκια παίρνουν την πιο απαραίτητη βιταμίνη με χαρά! Ανακινήστε την φιάλη καλά πριν τη χρήση, γεμίστε τον δοσομετρητή και στάξτε τις σταγόνες στη γλωσσίτσα του παιδιού σας! Εναλλακτικά αν θέλετε να τη δώσετε σε βρέφη μπορείτε να την αραιώσετε στο νεράκι ή το γάλα τους. 

Ποια συμπτώματα όμως μπορεί να δείτε στο βρέφος ή το παιδάκι σας που σχετίζονται με την έλλειψη της βιταμίνης D και σίγουρα δεν πρέπει να αγνοήσετε; Οι πιο μεγάλοι σε ηλικία γιατροί συνηθίζουν να ρωτούν εμπειρικά τις μαμάδες αν τα κεφάλια των μωρών τους είναι ιδρωμένα περισσότερο από το κανονικό. Ο λόγος είναι πως η αυξημένη εφίδρωση συχνά σχετίζεται με την έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης. Το ίδιο και η αυξημένη κόπωση και η μειωμένη αντοχή.

Και θυμηθείτε, είμαστε υπέρ των αντηλιακών και φυσικά είμαστε απίστευτα τυπικές. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να πάρουμε τη βιταμίνη D και από τον ήλιο. Έτσι τις ώρες που επιτρέπεται, νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, αφήστε τα παιδιά σας στον ήλιο χωρίς αντηλιακό για λίγα λεπτά! Πάντα βέβαια με γυαλάκια και καπέλο!

Δείτε περισσότερα για το VitaDì με ένα κλικ εδώ και φυσικά το VitaDì είναι κατάλληλο όχι μόνο για μωρά, αλλά και για εφήβους και ενήλικες.

Με όλη μου την αγάπη,

Μυρτώ

 

Some More Info:

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης D των 5 mg γιαβρέφη, παιδιά και ενήλικες έως 50 ετών (συμπεριλαμβανομένων των εγκύων και των θηλαζουσών γυναικών), 10 mg (400 IU) για τα άτομα ηλικίας 51-65 ετών και 15 mg (600 IU) για την ηλικία άνω των 65 ετών. Οι Αμερικανικές κατευθυντήριες οδηγίες για τα παιδιατρικά φάρμακα συνιστούν να δίνονται στα παιδιά 400 διεθνείς μονάδες (IU) βιταμίνης D ανά ημέρα, αρχής γενομένης από τις πρώτες ημέρες της ζωής, κάτι το οποίο αποδείχθηκε, ότι έχει οφέλη για την υγεία, καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

 

Photos | Alexandros Makris 

 

 

 

Δοσομετρητής?!?! ΤΕΛΕΙΟ! Επιτέλους!

Το παίρνω αύριο! Ευχαριστούμε Μυρτώ!

Leave a Reply

go to top