Ήρθε η ώρα να πάρεις καρότσι για το μωρό σου! Να πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο!

Ίσως το πιο πολυσυζητημένο θέμα, ανάμεσα στις μαμάδες είναι το θέμα..... τα ρα τα τα.... "ΚΑΡΟΤΣΙ"! 

Ποιο θα πάρω, σε ποιο θα βολεύεται καλύτερα το μωρό μου, ποιο είναι πιο ανατομικό, ποιο θα είναι ξεκούραστο και για εμένα; Πολλές οι απορίες και ακόμα μεγαλύτερη η ποικιλία για να επιλέξεις!

Σε αυτό λοιπόν το κομβικό σημείο της εγκυμοσύνης, που όλα είναι έτοιμα και το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καρότσι, σκέφτεσαι σαν ένας απλός κανονικός άνθρωπος, ότι δηλαδή "πέρασα μια εγκυμοσύνη έκανα τόσες αγορές το καρότσι θα με δυσκολέψει"; Θεωρητικά δεν πρέπει να σε δυσκολεύει τίποτα και για αυτό υπάρχουν οι ειδικοί να στα πουν όλα (δες εδώ), αλλά το να αγοράζεις καρότσι είναι λίγο σαν να διαλέγεις αυτοκίνητο. Είναι μια μεγάλη απόφαση και καταλαβαίνω και συμμερίζομαι το άγχος σας, ειδικά αν είστε πρώτη φορά γονείς!

Σας φαίνεται αστείο το ξέρω αλλά για τα επόμενα 3 χρόνια, όπως χρειάζεστε το αυτοκίνητο σας για να μετακινηθείτε, θα χρειάζεστε και το καρότσι σας. Δεν θα μπορείτε να πάτε πουθενά χωρίς αυτό και για αυτό το λόγο είναι τόσο σημαντικό να επιλέξετε σωστά. Οπότε αν έχετε επισκεφθεί αρκετές φορές τα καταστήματα mothercare ή αν συζητάτε το θέμα αυτό με άλλους γονείς για ώρες, είναι α-πο-λύ-τως φυσιολογικό!

Επιλέγοντας ένα καρότσι θα σκεφτείτε διάφορους παράγοντες, όπως το πώς δείχνει, αν είναι εύκολο και πρακτικό στη χρήση, το χρώμα που θα έχει (βγαίνουν πλέον και σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου τα καρότσια), αν θα σας βολέψει στις καθημερινές σας δραστηριότητες καθώς και θα έχετε ήδη ακούσει συμβουλές και εμπειρίες από φίλους και γνωστούς που έχουν ήδη κάνει την αγορά.  Όλα τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά αλλά μερικές φορές μπορεί να σας μπερδέψουν, αν δεν υπάρξει μια σωστή καθοδήγηση από κάποιον που ξέρει τι θα πει καρότσι! 

 

Πριν επιλέξετε καρότσι να ελέγξετε: 

 1. Ότι μπορείτε να το σηκώσετε όταν είναι κλειστό για να το βάλετε και να το βγάλετε από το πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου σας.
 2. Ότι χωράει στο πορτ παγκάζ του αυτοκίνητου σας.
 3. Ότι χωράει ανοιχτό στο ανσασέρ του σπιτιού σας ή αν έχετε πολύ μικρό ανσασέρ ότι θα μπορείτε να το ανοιγοκλείνετε έχοντας αγκαλιά το μωρό σας. 
 4. Να έχετε σκεφτεί που θα το αποθηκεύετε εντός του σπιτιού σας για να έχετε επιλέξει ανάλογα τις διαστάσεις του. 
 5. Να έχετε σκεφτεί που και με ποιο τρόπο θα το χρησιμοποιήσετε πχ θα παίρνετε τα ΜΜΜ, μένετε στη πόλη ή σε χωριό και γενικότερα το στυλ ζωής σας.  

Εγώ για τον Οδυσσέα, επέλεξα το Trilogy της Inglesina γιατί ταίριαζε απόλυτα στις ανάγκες μου:) Κι εσείς σίγουρα θα βρείτε το δικό σας αγαπημένο ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία των mothercare ! 

Ποιες είναι οι επιλογές;

Πόρτ μπεμπέ 

Τα περισσότερα καρότσια με πορτ μπεμπέ είναι κατάλληλα και για νεογέννητα. Τα πορτ μπεμπέ έχουν μια επίπεδη επιφάνεια για να ξαπλώνουν τα νεογέννητα και είναι ιδιαίτερα άνετα για τα μωρά. 

Καρότσια 

Καρότσια με ανάκλιση προς τα μπροστά ή που γυρνάει το κάθισμα προς τον γονιό και είναι κατάλληλα από νεογέννητα μέχρι τα πρώτα χρόνια του μωρού. 

Travel Systems 

Είναι αυτά που περιλαμβάνουν ένα βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου που προσαρμόζεται με ασφάλεια στη βάση του καροτσιού.

 

Καρότσια για Δίδυμα

Τα διπλά (είναι δίπλα- δίπλα) είναι κατάλληλα για νεογέννητα. Τα tandems (ένα κάθισμα μπροστά από το άλλο) γενικότερα έχουν ένα κάθισμα

κατάλληλο για νεογέννητα και ένα από 6 μηνών.

 

Καρότσια που κλείνουν σαν ομπρέλα 

Είναι τα πιο ελαφριά, πολύ εύκολα στη μεταφορά καρότσια, πρακτικά, ιδανικά για διακοπές και βόλτες, αλλά και για εκείνους που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

Πράγματα που ίσως χρειαστείτε επιπλέον με το καρότσι είναι…

 1. ομπρέλα
 2. κουκούλα βροχής
 3. ποδόσακο
 4. τσάντα αλλάξιέρα
 5. παιχνίδι για το καρότσι
 6. βάση για δεύτερο παιδάκι Hop On (πολύ βασικό αξεσουάρ, εγώ την πήρα μόλις!)

Κάντε την προετοιμασία σας, σημειώστε τις διαστάσεις (ανσασέρ, αυτοκίνητο κλπ) και βγείτε και ανακαλύψτε το καρότσι που σας ταιριάζει και σας αρέσει περισσότερο! Σίγουρα υπάρχει… Οι επιλογές είναι απλά αμέτρητες!


Καλές βόλτες!!

Leave a Reply

go to top