Dream Big Princess | Αποκλειστική συνέντευξη με την Calliope

 

Μια παραμυθένια συνεργασία και ένα μήνυμα που θα σε συγκινήσει. Μια πριγκίπισσα που βγάζει τα γοβάκια της και αναλαμβάνει δράση. Η DISNEY από ό,τι φαίνεται με την καμπάνια της #DreamBigPrincess ήρθε να μας υπενθυμίσει πως τα όνειρα κοστίζουν παρ’ όλα αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. 

Μπορεί όλες να μεγαλώσαμε θαυμάζοντας τη μία ή την άλλη πριγκίπισσα της DISNEY, μπορεί να ονειρευτήκαμε τον πρίγκιπα ή να πιστέψαμε πως όλα μπορεί να συμβούν αρκεί να κρατήσουμε στα χέρια μας ένα μαγικό ραβδάκι, όμως αργότερα η ίδια η ζωή ήρθε να μας προσγειώσει και ίσως να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ονειρευόμαστε. Σήμερα, η DISNEY με τη συγκεκριμένη καμπάνια έρχεται να ενθαρρύνει όλα τα παιδιά, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται, υπό όποιες συνθήκες κι αν μεγαλώνουν, να καταφέρουν να ονειρευτούν. Να αποκτήσουν δυνάμεις πέρα από τα ραβδάκια, να ονειρεύονται ασταμάτητα, χωρίς όρια, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς φόβο. 

 

 

Μια καμπάνια -έμπνευση που με κάνει να συγκινούμαι τόσο με την ιδιότητα της μαμάς όσο και με την ιδιότητα της κόρης που μεγάλωσε και ταυτίστηκε με μια σειρά από πριγκίπισσες... Η DISNEY παγκοσμίως συνεργάζεται με είκοσι πέντε γυναίκες, επαγγελματίες φωτογράφους, από δεκαέξι χώρες όπου η δουλειά της κάθε μιας εμπνέεται από διαφορετικές επιρροές, φέρνοντας το μήνυμα #DreamBigPrincess στο προσκήνιο. Ένα μήνυμα που συγκινεί, εμπνέει, ανατρέπει....

Στην Ελλάδα η DISNEY συνεργάστηκε με την καταξιωμένη επαγγελματία φωτογράφο Calliope (Καλλιόπη Καρβούνη), μια γυναίκα που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις γυναίκες και τα κορίτσια στη χώρα μας, τόσο για την επαγγελματική της πορεία όσο και για τις προσωπικές της επιλογές, τις αξίες και τον τρόπο ζωής της...

Πηγή έμπνευσης για την Calliope στάθηκαν οι δύο κόρες της. Άλλωστε για μια μαμά, ίσως δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο σημαντική πηγή έμπνευσης και ονείρων... Η Ίντια Καρβούνη, που από μικρή θέλει να μοιάσει στην ηρωίδα της, τη μαμά της, και να ακολουθήσει το όνειρό της να γίνει φωτογράφος, παίρνει το φακό της Calliope και δημιουργεί μοναδικά στιγμιότυπα με την αδερφή της, Άννα, ένα καλοκαιρινό απόγευμα στα Αναφιώτικα στην Πλάκα...  

(Προσωπικά δεν χορταίνω να τις βλέπω!)

Η συζήτηση με την Calliope είναι πηγή έμπνευσης από μόνη της. Κάθε απάντηση, κάθε φράση κρύβει μέσα της έναν εσωτερικό δυναμισμό που με κάνει να πιστεύω ακόμα περισσότερο στο όνειρο, τη δύναμη και την ανάγκη για προσωπικές ηρωίδες, ρόλο που συνήθως παίζουν οι μαμάδες μας στις ζωές μας... Για εμένα ήταν σίγουρα από τις ομορφότερες και πιo inspirational συνεντεύξεις που έχω κάνει και μερικές από τις κουβέντες της θέλω πολύ να τις μοιραστώ με τα δικά μου παιδιά για να τους δείξω πως τα όνειρα είναι ίσως το πιο απελευθερωτικό κομμάτι του μυαλού μας. Και αν θέλουμε να ζούμε ελεύθερα, τότε θα πρέπει σίγουρα να μπορούμε να ονειρευόμαστε. 

 

Calliope, η πρώτη ηρωίδα κάθε κόρης είναι η μητέρα της. Πόσο αλλάζει αυτό μεγαλώνοντας και ποια μορφή παίρνει τελικά η “μητέρα” στα μάτια μιας κόρης, που έχει αποκτήσει κι εκείνη με τη σειρά της τα δικά της παιδιά;

 

Στα μάτια ενός παιδιού, η μαμά του παραμένει πάντα η ηρωίδα και η μεγαλύτερη έμπνευση. Βλέποντας τις κόρες μου να μεγαλώνουν και να παίρνουν σιγά – σιγά δικές τους αποφάσεις, αρχίζω να καταλαβαίνω τη σπουδαιότητα του να δίνει μια μητέρα σωστά ερεθίσματα στα παιδιά της. Τελικά, η μορφή που καταλήγει να παίρνει μια μητέρα είναι αυτή του «μέντορα», που προετοιμάζει τα παιδιά της για τις μελλοντικές τους προκλήσεις.

 

Πώς μπορεί μια μαμά να κάνει τα παιδιά της να πιστέψουν στις δυνάμεις τους;

 

Να δείχνει εμπιστοσύνη, να είναι κοντά τους, να πιστεύει στα ίδια και στα όνειρά τους, να ενθαρρύνει συνεχώς να μην εγκαταλείπουν τις δυνάμεις και τους στόχους τους. 

 

 

Ποιο δικό σας όνειρο είχατε ως μικρή και με τη βοήθεια και την υποστήριξη της δικής σας ηρωίδας, της μητέρας σας, το επιτύχατε;

 

Η μητέρα μου ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας, καθώς ήταν αυτή που μου εμφύτευσε την αγάπη για τη φωτογραφία! Με βοήθησε και με στήριξε στο να ακολουθήσω το όνειρό μου, έχοντας φροντίσει να μου παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να «χτίσω» γερές βάσεις, ως επαγγελματίας και ως άνθρωπος. 

 

 

Ποιο στοιχείο έχουν άραγε τα παιδιά, που μεγαλώνοντας ατονεί; Τι τα κάνει να μην σταματούν ποτέ να κυνηγούν τα όνειρά τους;

 

Όσο μεγαλώνει κάποιος χάνει αυτή την παιδική αθωότητα που σε κάνει να μη χάνεις πότε το κουράγιο και την πίστη σου ότι στο τέλος όλα θα γίνουν όπως τα έχεις φανταστεί. Οι δυσκολίες, οι απογοητεύσεις, μας σκληραίνουν· αλλά αυτή είναι και η πραγματική πρόκληση: να κρατήσουμε αναμμένη τη σπίθα της παιδικής αθωότητας και να έχουμε πίστη ότι με σκληρή δουλειά κάποια όνειρα τελικά γίνονται πραγματικότητα!  

Οι κόρες σας, έχουν μοιραστεί μαζί σας τα δικά τους όνειρα; 

 

Φυσικά! Τα μοιράζονται όλα! Έχουν καλλιτεχνική φύση γενικά, τις ενδιαφέρει η φωτογραφία, τους αρέσει όμως και το διάβασμα και έχουν εκφράσει την επιθυμία να γίνουν δασκάλες!

 

Πώς αισθάνεστε όταν με την παιδική αθωότητά τους, εξομολογούνται όνειρα που στα μάτια ενός ενήλικα φαντάζουν “βγαλμένα από παραμύθι”; 

 

Όταν τα κορίτσια μου δήλωσαν τι ήταν αυτό που ξεχώρισαν από την φωτογράφιση του #DreamBigPrincess, αυτό που με συγκίνησε περισσότερο, αρχικά ως μητέρα και στη συνέχεια ως φωτογράφο, ήταν ότι φωτογράφιζαν η μια την άλλη και το ότι ήμουν μαζί τους σε όλο αυτό το μαγικό ταξίδι. Ως μητέρα νιώθω περήφανη για τα κορίτσια μου, τα βλέπω μέρα με τη μέρα να θέτουν νέους στόχους και να κυνηγούν νέα όνειρα, ενώ ως καλλιτέχνιδα θέλω να απαθανατίζω κάθε τους βήμα! 

 

 

Οι πριγκίπισσες των παραμυθιών ήταν και θα είναι για πάντα τα αιώνια σύμβολα της γυναίκας - ηρωίδας! Πλέον όμως, πετούν τα γοβάκια τους και αναλαμβάνουν δράση! Τι άλλαξε τα τελευταία χρόνια και πρέπει όλοι μας να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας;

 

Πιστεύω πως όλοι οι χαρακτήρες της Disney εμπνέουν και επιδρούν στο υποσυνείδητο των παιδιών, τους πλάθουν και τους δίνουν μηνύματα για να γίνονται συνεχώς καλύτεροι άνθρωποι. Ίσως αυτό που έχει αρχίσει να «ξεθωριάζει» από τους χαρακτήρες, είναι ότι οι πριγκίπισσες, για παράδειγμα, είναι πλέον πιο δυναμικές, παίρνουν τις καταστάσεις στα χέρια τους και καταρρίπτουν σιγά σιγά τους μύθους που θέλουν τους πρίγκιπες του παραμυθιού να έχουν όλη την δύναμη. Αν το παρατηρήσετε, πλέον όλοι οι γυναικείοι χαρακτήρες της Disney γνωρίζουν άριστες πολεμικές τέχνες! (Χαχα!). Πιστεύω πως αυτό οφείλεται στον δυναμισμό, τον ενθουσιασμό και την ενέργεια που διακρίνει τα νέα κορίτσια, που κατ’ επέκταση, εμπνέουν και τους δημιουργούς των χαρακτήρων! Προσωπικά εγώ ως Calliope ξεχωρίζω την Ariel γιατί είναι ελεύθερο πνεύμα. 

 

Ποια εικόνα, ποια φωτογραφία, ποια σκέψη σάς δημιουργεί πάντα αισιοδοξία;

 

Οι φωτογραφίες των παιδιών, του συζύγου μου, τα ταξίδια μου ανά τον κόσμο.

 

 

Αν έπρεπε να γράψετε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης σε ένα χαρτάκι, να το κλείσετε σε ένα κουτάκι και οι κόρες σας να το διαβάσουν στα 18 τους, ποιο θα ήταν αυτό;

 

Θα ήθελα όταν μεγαλώσουν τα κορίτσια μου να μη σταματήσουν ποτέ να αισθάνονται και να ακούν» τη μικρή πριγκίπισσα που κρύβουν μέσα τους. Είναι αυτή η φωνή που θα τους γεμίζει χαρά και δύναμη για να κυνηγούν τους στόχους τους. Αυτό θα έγραφα, λοιπόν, στο «μαγικό» χαρτάκι και θα τους ζητούσα να συνεχίσουν να…ονειρεύονται και να χαμογελούν, όπως έκαναν και στην καμπάνια “Dream Big Princess”

 

Πώς αισθάνεστε που συμμετέχετε στην τόσο σπουδαία παγκόσμια καμπάνια της DISNEY, ως επαγγελματίας φωτογράφος; 

 

Το project νομίζω μου ταιριάζει τέλεια γιατί αντανακλά την προσωπικότητά μου. Μέσα από τις φωτογραφίες μου θέλω να περάσω μηνύματα αισιοδοξίας, να δείξω στα παιδιά όλου του κόσμου πως να θέτουν στόχους από μικρή ηλικία. Θέλω να τα κάνω να ονειρεύονται κάτι όμορφο και να το έχουν ως «οδηγό» στην καθημερινότητά τους. 

 

Τι σημαίνει για εσάς το μήνυμα #DreamBigPrincess;

 

Προσωπικά το μήνυμα #DreamBigPrincess, μου εμπνέει μεγάλη αισιοδοξία και πιστεύω ότι είναι κάτι πολύ όμορφο, αλλά και φιλόδοξο. Έτσι και αλλιώς, πηγή έμπνευσης για μένα ήταν τα δικά μου παιδικά χρόνια... Ήμουν τυχερή γιατί από μικρή μπορούσα να εκφράζομαι, με τη βοήθεια του πατέρα μου που έδινε την φωτογραφική του μηχανή. Την έπαιρνα και φωτογραφιζόμουν με τις φίλες μου και δημιουργούσα σκηνικά τα οποία απαθανάτιζα μέσα από το φακό του μπαμπά μου. Γεννήθηκα με αυτή την ανάγκη έκφρασης και, νομίζω, ότι αν κάθε κορίτσι και κάθε γυναίκα αφήσει ελεύθερη αυτή την ανάγκη, θα καταφέρει ό,τι και να έχει στο μυαλό της!

 

 

More Info:

Η καμπάνια έχει στόχο να κάνει μια αισθητή διαφορά για τα κορίτσια που δυσκολεύονται στο να ονειρευτούν, σε συνεργασία με τον οργανισμό GirlUp. Στην εποχή των social media, κάθε φωτογραφία λέει μια ιστορία. Έτσι η Disney, για κάθε like σε μία δημόσια φωτογραφία στο Facebook, Instagram, Twitter που συνοδεύει το hashtag #DreamBigPrincess θα προσφέρει 1 δολάριο στον οργανισμό GirlUp. Το πρόγραμμα ηγεσίας του οργανισμού Girl Up καλεί όλα τα κορίτσια να λάβουν δράση και να υπερασπιστούν όλα τα κορίτσια παγκοσμίως, παρέχοντάς τους εργαλεία, υλικά ή πνευματικά, που θα τους βοηθήσουν να αλλάξουν τον κόσμο. Ήδη από τις πρώτες ημέρες της επικοινωνίας της καμπάνιας, έχει συγκεντρωθεί το ποσό του $1,000,000, το οποίο αποτελούσε τον παγκόσμιο στόχο της Disney Worldwide Services ενώ η καμπάνια θα ολοκληρωθεί στις 11 Οκτωβρίου. 

 

 

 

Fantastiki synenteyksi, yperoxo kalliope, bravo myrto moy, ta eipate yperoxa. Mas aresoun poly ayt;a

Leave a Reply

go to top