Bread Alert | Φτιάχνω φρέσκο ψωμί στο σπίτι! Μόνη μου!

Παιδιά ξέρω ότι όσοι με γνωρίζετε δεν θα το πιστέψετε, αλλά είναι αλήθεια! 

Πλέον φτιάχνω φρέσκο, λαχταριστό ψωμί στο σπίτι μου με τον πιο εύκολο τρόπο και όλο το σπίτι μυρίζει απίστευτα!!!

Και σας ρωτώ, τον αρτοπαρασκευαστή της Sencor τον γνωρίζετε;;; Πρέπει να τον μάθετε! Τώρα!

Να σας τον παρουσιάσω λίγο! Είναι ένας φανταστικός αρτοπαρασκευαστής, έχει 10 προεπιλεγμένα προγράμματα ψησίματος, 1 προεπιλεγμένο πρόγραμμα για παρασκευή μαρμελάδας (τέλειο;;), 1 προεπιλεγμένο πρόγραμμα μόνο για παρασκευή ζύμης (π.χ: για πίτσα, μπαγκέτες, μικρά ψωμάκια, ντόνατς, θα το λατρέψετε!), έχει τέλεια οθόνη LCD με φωτισμό για να οργανώνετε τα πάντα, διατηρεί το ψωμάκι ζεστό για 60 λεπτά μετά την ολοκλήρωση του ψησίματος, το δοχείο φυσικά είναι αντικολλητικό και πλένεται στο πλυντήριο και -ξέρω θα συγκλονιστείτε- έχει 3 επιλογές ψησίματος κόρας, ροδισμένη/ καλοψημένη/ ξεροψημένη!

Και το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό που όσες γνωρίζετε από ψήσιμο ψωμιού θα το εκτιμήσετε αφάνταστα! Διαθέτει 2 γάντζους ζύμωσης με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει τέλεια ανάμιξη και ζύμωμα. Πάρα πολύ σημαντικό, να τα λέμε αυτά!

 

Μα πείτε μου, δεν θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος;;;

Λοιπόν, αν το έχετε με τη μαγειρική μπορείτε να ετοιμάσετε όλη τη ζύμη από την αρχή, αν τρέχετε όπως εγώ μπορείτε να κάνετε το κόλπο με τον φούρνο! Πηγαίνεις στο φούρνο της γειτονιάς, ζητάς να σου φτιάξουν φρέσκια ζύμη, την παίρνεις και στο σπίτι σου φτιάχνεις φρέσκο, αχνιστό ψωμί για την οικογένειά σου! Τέλειο;

Στην περίπτωση που θέλετε πάντως να το κάνετε all the way, σημειώστε τη συνταγή για το τέλειο ψωμί στον αρτοπαρασκευαστή της Sencor! 

 

340 ml νερό
1 μικρό δοσομετρικό κουτάλι αλάτι
3 μεγάλα δοσομετρικά κουτάλια λευκή ζάχαρη
2 μεγάλα δοσομετρικά κουτάλια φυτικό λάδι
3 3⁄4 δοσομετρικά δοχεία αλεύρι αρτοποιίας
2 1⁄2 μεγάλα δοσομετρικά κουτάλια γάλα σε σκόνη, χαμηλό σε λιπαρά 2 μικρά δοσομετρικά κουτάλια βελτιωτικό αλεύρου
1 1⁄4 μικρό δοσομετρικό κουτάλι ξηρά ζύμη
Ρυθμίσεις αρτοπαρασκευαστή: Πρόγραμμα 1 – BASIC (ΒΑΣΙΚΟ), μέγεθος ψωμιού: 900 g, κόρα: κατά προτίμηση.

Στη συνέχεια πασπαλίστε το με σουσάμι και θα έχετε στο τραπέζι σας το πιο νόστιμο ψωμί της ζωής σας!

 

Να σας δώσω και τη συνταγή για το γαλλικό ψωμί;; Oui!

340 ml νερό
1 1⁄2 μικρό δοσομετρικό κουτάλι αλάτι
2 1⁄2 μεγάλα δοσομετρικά κουτάλια λευκή ζάχαρη
1 1⁄4 μεγάλο δοσομετρικό κουτάλι
3 3⁄4 δοσομετρικά δοχεία αλεύρι αρτοποιίας
2 1⁄2 μεγάλα δοσομετρικά κουτάλια γάλα σε σκόνη, χαμηλό σε λιπαρά 2 μικρά δοσομετρικά κουτάλια βελτιωτικό αλεύρου
1 1⁄4 μικρό δοσομετρικό κουτάλι ξηρά ζύμη
Ρυθμίσεις αρτοπαρασκευαστή: Πρόγραμμα 3 – FRENCH (ΓΑΛΛΙΚΟ), μέγεθος ψωμιού: 900 g, κόρα: κατά προτίμηση.

 

Νιώθω περήφανη να το ξέρετε αυτό!

Νόμιζα πάντα πως το ψωμί ήταν mission impossible αλλά τώρα δεν είναι!

Με όλη μου την αγάπη,

Μυρτώ

 

Leave a Reply

go to top