To WWF Ελλάς και η Ρούλα Ρέβη μας περιμένουν αυτή την Κυριακή 14/4 στο κέντρο της Αθήνας για ένα καλλιτεχνικό πορτρέτο γεμάτο… φύση!

Το WWF Ελλάς γιορτάζει τις δράσεις του για το 2018 και περιμένει μικρούς και μεγάλους αυτή την Κυριακή 14 Απριλίου (11.00- 16.00) να λάβουν μέρος στο WWFWalk, έναν πρωτότυπο, ανοιχτό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, ελεύθερης συμμετοχής για όλους. 

Ο περίπατος περιέχει δέκα «στάσεις» σε κάποια από τα πιο εμβληματικά ή και λιγότερο γνωστά σημεία της πρωτεύουσας που, ειδικά για την ημέρα εκείνη, θα συνδέονται με το έργο του WWF, αλλά και με ορισμένες από τις πιο σημαντικές περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, όπως για παράδειγμα, η σπατάλη τροφίμων, η ρύπανση από τα πλαστικά, η προστασία των θαλασσών μας, η κλιματική αλλαγή, κτλ.

 

Ωστόσο, σε ένα από τα αυτά τα σημεία, το WWF δεν θα είναι μόνο του…!

Στην ιστορική Στοά Πραξιτέλους 33, θα στηθεί ένα πρωτότυπο studioφωτογράφισης, όπου εκεί θα βρίσκεται η γνωστή φωτογράφος μόδας Ρούλα Ρέβη (από τις 13.00 έως τις 15.00)! Η Ρούλα Ρέβη θα φωτογραφίζει όσους επισκέπτονται τον συγκεκριμένο σταθμό και αγοράζουν τα αγαπημένα προϊόντα WWF που θα βρίσκονται προς πώληση στο «Καφέ Ανανά». Το καλλιτεχνικό πορτρέτο δια χειρός της αγαπημένης μας φωτογράφου θα στέλνεται ηλεκτρονικά σε κάθε συμμετέχοντα ως ενθύμιο του πρώτου WWF Walk!

Δήλωσε συμμετοχή για το WWF Walk στο https://support.wwf.gr/events/wwf_walk/

 

Γενικές πληροφορίες για το WWF Walk:

 • WWF Walk: Κυριακή 14 Απριλίου (11.00 -16.00)
 • Δέκα σημεία στο κέντρο της Αθήνας μετατρέπονται σε «δέκα λόγους γιορτής» και συνθέτουν το WWF Walk, έναν πρωτότυπο περίπατο, μέσω του οποίου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το έργο του WWF και να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δράσεις, παιχνίδια, παρουσιάσεις, εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφίας που κρύβουν  μουσικές, γευστικές και πολλές άλλες εκπλήξεις. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και τα σημεία όπου θα πραγματοποιηθούν, μπείτε στο https://support.wwf.gr/events/wwf_walk/
 • Ως επίσημο σημείο εκκίνησης του WWF Walk έχει οριστεί η πλατεία Κλαυθμώνος.
 • Η συμμετοχή στις δράσεις του περιπάτου είναι δωρεάν. 
 • Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προμηθεύονται τον χάρτη και να ενημερώνονται για τις δράσεις, τόσο από το σημείο εκκίνησης (πλ. Κλαυθμώνος), όσο και από όλα τα υπόλοιπα σημεία του περιπάτου. 

 

ΟΙ 10 ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ WWF WALK

 

 1. Πλατεία Κλαυθμώνος- Το WWF Walk ξεκινά!

Οι επισκέπτες παραλαμβάνουν τον χάρτη του WWF Walk, στον οποίο αποτυπώνονται τα δέκα σημεία που φιλοξενούν δράσεις. Στο σημείο βρίσκεται ο En Lefko 87.7 που "ντύνει" το WWF Walk μουσικά με DJ set από τον Σπύρο Παγιατάκη. Παρούσα και η ομάδα άμεσου διαλόγου του WWF που θα ενημερώνει το κοινό για τις δράσεις της οργάνωσης.

 

 1. Πεζόδρομος Σκουζέ - “La Maison du Grec” / Γεύσεις ενάντια στη σπατάλη τροφίμων

Εφαρμόζοντας πρακτικές ενάντια στη σπατάλη τροφίμων, ο Κωνσταντίνος Ντουμής του "La Maison du Grec" προσφέρει μπάρες δημητριακών από το επιπλέον απόθεμα υλικών που δεν χρησιμοποιήθηκαν. Μάλιστα, στο διάστημα 11πμ-12μμ οι πρώτοι επισκέπτες μπορούν να μπουν στην κουζίνα και να δουν τη διαδικασία παρασκευής από κοντά!

Στο κατάστημα θα βρείτε ακόμα έτοιμα lunchboxes ενάντια στη σπατάλη με χαμηλό κόστος. Ομάδα εθελοντών του WWF θα βρίσκεται εκεί και θα ενημερώνει για το πώς μπορεί να περιοριστεί η σπατάλη φαγητού. 

 

 1. Πεζόδρομος Καρόρη / Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με θέμα το περιβάλλον 

Στο πλαίσιο του WWF Walk μετατρέψαμε τη δενδροστοιχία της Καρόρη σε υπαίθρια γκαλερί φωτογραφίας, όπου δέκα εντυπωσιακές εικόνες φέρνουν την ελληνική φύση στο κέντρο της Αθήνας. Μέσα από τις «μαγευτικές» εικόνες του Andrea Bonetti φέρνουμε μια ιδέα μόνο από τη μοναδική φύση στο κέντρο της Αθήνας. Μια ιδέα από όλα όσα προσπαθούμε να διαφυλάξουμε. Μια ιδέα από όλα όσα θέλουμε να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε. Μια ιδέα και μια σκέψη: να κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε τη φύση ζωντανή!

 1. Πλατεία Τριγώνου – Αιόλου και Βύσσης – Προβολή video σε VR γυαλιά

Δείτε μοναδικά τοπία, μαγευτικές εικόνες, το απέραντο μπλε της θάλασσας και όλα όσα θέλουμε να διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές!

 1. Οδός Αθηνάς / Συζητήσεις και εργαστήρια 

Παρουσιάσεις με θέμα την εξόρυξη πετρελαίου, το ρόλο των πολιτών στην προάσπιση του περιβάλλοντος, αλλά και τα υπόλοιπα προγράμματα του WWF Ελλάς θα αποτελέσουν αφορμή για μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. 

 

 1. Στοά Πάππου / Καλές πρακτικές για υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών

Στην αυλή της στοάς θα μάθουμε για την πρωτοβουλία Fish Forward και τις καλές πρακτικές κατανάλωσης ψαρικών με την εφαρμογή WWF Fish Guide app. Στον χώρο θα υπάρχει photobooth για υπέροχες “υποβρύχιες” φωτογραφίες. 

 

 1.  Πλατεία Θεάτρου / Eργαστήριο επαναχρησιμοποίησης πλαστικού 

Η ομάδα “Πλαστικουργείο” δίνει νέα ζωή σε πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης μέσα από εργαστήρια που θα διεξαχθούν στο κατάστημα της Coco-Mat Bikes, στην πλατεία Θεάτρου (ώρες έναρξης εργαστηρίων 12:00, 13:00, 14:00, 15:00). Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η προεγγραφή στοhttps://support.wwf.gr/events/wwf_walkplastikourgeio/

 

 1. Τοιχογραφία Αβραμιώτου 2 & Αγίας Ειρήνης Street Art από τον Achilles

Το παραμελημένο αστικό τοπίο αποτέλεσε καμβά για νέους καλλιτέχνες από το 2000 και μετά για να εκφράσουν ιδέες μέσα από την τέχνη του δρόμου. Το κίνημα δημιούργησε μια μεγάλη αστική Street Art Gallery που προκάλεσε το ενδιαφέρον δημοσιογραφικών μέσων στην Ελλάδα και διεθνώς. Από το Αθηναϊκό αυτό κίνημα τέχνης "ξεπήδησαν" δεκάδες καλλιτέχνες όπως οι iNo, B., WD, Sonke, Cacao Rocks, καθώς και ο Achilles, έργο του οποίου θα φιλοξενηθεί στο WWF Walk. Καμβάς για το έργο, η ανανεωμένη οδός Αβραμιώτου στο σημείο που συναντά την Αγίας Ειρήνης.

 

 1. 49ο Δημοτικό Σχολείο / Δράσεις για τα παιδιά 

Στην αυλή του σχολείου θα στηθούν επιδαπέδια παιχνίδια που είναι κατάλληλα για παιδιά από 6 έως 12 ετών, όπως το γνωστό σε όλους φιδάκι με θέμα τη βιώσιμη διατροφή και παιχνίδια όπου τα παιδιά μαθαίνουν βασικές έννοιες για το δάσος, την κλιματική αλλαγή και τα απειλούμενα είδη μέσα από παντομίμα, ζωγραφομαχίες και πολλά άλλα. 

 

 1. Στοά Πραξιτέλους 33 / Αγόρασε το δικό σου αγαπημένο προϊόν και γίνε “διάσημος” μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Ρούλας Ρέβη

Στο “Καφέ Ανανά”, που άνοιξε πρόσφατα στη στοά, θα υπάρχει πωλητήριο με τα πιο όμορφα, οικολογικά και πρακτικά προϊόντα WWF. 

Στον ίδιο χώρο θα έχουμε κοντά μας τη γνωστή φωτογράφο μόδας Ρούλα Ρέβη. Οι επισκέπτες του συγκεκριμένου σταθμού που θα αγοράσουν προϊόντα WWF θα φωτογραφηθούν από την Ρούλα Ρέβη μαζί με το αγαπημένο τους προϊόν! (13:00 με 15:00).

 

Τα λέμε εκεί λοιπόν!

 

Με όλη μου την αγάπη,

 

Μυρτώ

 

Leave a Reply

go to top