"Το Πριγκιπότο" της Πηνελόπης Κουρτζή είναι το βιβλίο της χρονιάς!

Λήξη διαγωνισμού:

Νικήτριες είναι οι : Σούρλα Βασιλική & Δήμητρα Τσιλιπέτρου! 

 

Κορίτσια στείλτε μου τα στοιχεία σας στο myrto_kazi@yahoo.gr για να σας στείλω το βιβλίο σπίτι σας! 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Η Πηνελόπη Κουρτζή είναι το next big thing στον κόσμο του ελληνικού μυθιστορήματος. Τα βιβλία της διαβάζονται μέσα σε ελάχιστες ώρες γιατί πολύ απλά δεν θες να τα αφήσεις από τα χέρια σου. Ένα βιβλίο τρυφερό, έντονο, ερωτικό. Μια ιστορία που θα σας συναρπάσει, θα σας ταξιδέψει και θα σας κάνει να ξεχάσετε όσα έχετε στο μυαλό σας προκειμένου να παραδοθείτε ολοκληρωτικά στις ηρωίδες του Πριγκιπότου...

 

Το "Πριγκιπότο" της Πηνελόπης κυκλοφορεί σήμερα σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας και ξέρω ότι όταν το τελειώσετε θα ανυπομονείτε, όσο και εγώ, για το επόμενο βιβλίο. Ένα ταξίδι στην μπελ επόκ, στα τέλη του προηγούμενου αιώνα στην Κηφισιά και την Κέρκυρα, ένα ταξίδι στον έρωτα, τη φιλία αλλά και τη δημιουργικότητα που προκύπτει όταν κανείς βιώνει τον απόλυτο πόνο.

Συνάντησα την Πηνελόπη και μιλήσαμε για το Πριγκιπότο. Το βιβλίο, που είμαι σίγουρη πως θα γεμίσει την καρδιά σας με μοναδικά συναισθήματα.

 

Μπαίνω σε ένα βιβλιοπωλείο και ζητάω από την υπάλληλο που με βοηθάει να βρω ένα τέλειο βιβλίο, "το βιβλίο της χρονιάς". Γιατί να μου προτείνει το "Πριγκιπότο";

Πιστεύω πώς το Πριγκιπότο καλύπτει τις ανάγκες των σύγχρονων  αναγνωστών. Συνδυάζει το ιστορικό στοιχείο που υφέρπει με την μυθοπλασία που εκτυλίσσεται στην Μπελ Επόκ, μία εποχή που είναι γοητευτική για πολλούς από εμάς. Ταυτόχρονα εξελίσσεται σε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον και την πλοκή.  Και πάνω από όλα πραγματεύεται ένα δυνατό έρωτα για τον οποίο οι αναγνώστριες (συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου μέσα) πάντα απολαμβάνουμε να διαβάζουμε.

 

Ποιοι αναγνώστες θα ήθελες να διαβάσουν το Πριγκιπότο σου;

Θα ήθελα να το διαβάσουν όσοι περισσότεροι αναγνώστες μπορούν. Αυτό δεν είναι άλλωστε το όνειρο κάθε συγγραφέα; Να επικοινωνήσω με πολλούς άνθρώπους, καθώς αυτή η διαδικασία όπου κάποιος διαβάζει αυτό που γράφεις, σου απαντάει και εσύ βασιζόμενος στην γνώμη τους γράφεις κάτι επόμενο, είναι για εμένα μία αγαπημένη μορφή διαλόγου.

 

Ποιο συναίσθημα θα αφήσει στην καρδιά μας η τελευταία σελίδα του βιβλίου;

Ελπίζω της αισιοδοξίας και μίας τρυφερότητας εκείνης της εποχής. Το Πριγκιπότο είναι ο αγαπημένος “τόπος” που έχει ο καθένας μας, το όνειρο του, το καταφύγιο του, ο στόχος του, η ωραιότερη ανάμνηση του. Αν ο αναγνώστης μου στο τέλος του βιβλίου επισημάνει το δικό του Πριγκιπότο και νιώσει τρυφερότητα , αυτό θα με κάνει πολύ ευτυχισμένη!

 

Πώς μπορεί μια γυναίκα να επιβιώσει σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία;

Θεωρώ με την ψυχραιμία, την υπομονή αλλά και την επιμονή στα πιστεύω της και τις αρχές της. Με εμπιστοσύνη στον εαυτό της  και σκύβοντας με τρυφερότητα πάνω στις ανασφάλειες αυτών που είναι δύσπιστοι.

 

Τελικά ποιο ρόλο παίζει τελικά ο έρωτας στη ζωή μας;

Σε κάθε του μορφή πολύ σημαντικός! Ο έρωτας είναι η ζωογόνος δύναμη που μας κάνει να παθιαζόμαστε με ανθρώπους, πράγματα, καταστάσεις και στιγμές και να γινόμαστε αυθόρμητοι. Είναι κατά τη γνώμη μου το συναίσθημα που ομορφαίνει τις πρακτικές στιγμές της ζωής μας οι οποίες είναι όλο και πιο πολλές όσο περνάει ο καιρός…

 

Ποια ήταν η έμπνευση για αυτό το μυθιστόρημα;

Ήθελα να διερευνήσω το πώς τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Στην αναζήτηση μου αυτή, ανακάλυψα πώς ο τρόπος για να γίνει αυτό για κάθε άνθρωπο είναι, πρώτα να μετατρέψει τα όνειρα του σε ξεκάθαρους στόχους και κατόπιν να βαδίσει προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, έπλασα μία κεντρική ηρωίδα που ακολούθησε ακριβώς αυτή την πορεία. Και φυσικά , όλες οι εικόνες από το νησί της Κέρκυρας, της Κηφισιάς των παλαιών χρόνων αποτέλεσαν την έμπνευση για να γεννηθούν όλες οι εικόνες του βιβλίου.

 

Τι σε κάνει ευτυχισμένη και σου δίνει δύναμη για να γράφεις ήδη τα επόμενα βιβλία σου; (Είμαι σίγουρη πως ήδη τελειώνεις το επόμενο!)

Πολλά! Η ίδια η διαδικασία της συγγραφής που είναι η προσωπική μου ψυχοθεραπεία, οι στιγμές με τους δικούς μου ανθρώπους, άλλα βιβλία που διαβάζω και με ενθουσιάζουν, η διάθεση των αναγνωστών να διαβάσουν τα μυθιστορήματα μου, η αξία ενός βιβλίου τόσο για τον αναγνώστη όσο και για τον ίδιο τον συγγραφέα που το φροντίζει σαν παιδί του!

 

Μικρή (απαραίτητη) εισαγωγή στο βιβλίο:

Στα τέλη του 19ου αιώνα, δύο αδελφικές φίλες, η Αμάντα και η Κλημεντίνη, περνούν μαζί τα καλοκαίρια τους στην Κέρκυρα, όπου μοιράζονται τα μυστικά και τα όνειρά τους. Κάποια στιγμή, οι δρόμοι τους θα χωρίσουν. Η μία, θυμωμένη από τον έρωτα, προσπαθεί να ξεχάσει. Η άλλη, πληγωμένη από τον έρωτα, μετατρέπει τον πόνο της σε δημιουργικότητα, προκειμένου να καταφέρει να ανοίξει το δικό της ξενοδοχείο στην Κηφισιά. Έπειτα από χρόνια, οι δύο γυναίκες θα συναντηθούν στο Πριγκιπότο για να ζήσουν πάλι μια κοινή ζωή, γεμάτη από τα μυστικά του παρελθόντος αλλά κι αυτά που έρχονται να τις ενώσουν ξανά. Μα όταν ο θυμός του έρωτα ζωντανέψει εκ νέου, τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και για τις δύο. Επειδή αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν μέχρι το τέλος είναι ποια από τις δύο θα πέσει θύμα στα βέλη του… Ένα μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται από το 1878 μέχρι το 1898 στην Κέρκυρα και κατόπιν στην Κηφισιά της μπελ επόκ. Μια γυναίκα που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Και ο έρωτας∙ ο παράνομος, που δεν έχει λόγο άνθησης, αλλά έχει λόγο ύπαρξης.

 

Και λίγα λόγια για την Πηνελόπη μου:

Η Πηνελόπη γεννήθηκε στην Άρτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Βιοτεχνολογία και εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο και παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή, που αποτελεί και τη μεγάλη αγάπη της. Έχει ταξιδέψει αρκετά, μιλάει τέσσερις γλώσσες και ερασιτεχνικά ασχολείται με το αργεντίνικο τάνγκο. Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς ποίησης και έχει γράψει θεατρικά έργα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ – ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΡΙΖΩΣΕ Η ΑΓΑΠΗ και ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Κερδίστε δύο αντίτυπα του Πριγκιπότου από τις εκδόσεις Ψυχογιός!

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πείτε μου με σχόλιο, ποια δεκαετία των περασμένων αιώνων είναι η αγαπημένη σας ως background ενός μυθιστορήματος; Η Μπελ Επόκ, τα 20s, τα 60s; Το αφήνω πάνω σας!

ΝΙΚΗΤΕΣ

Οι 2 νικητές θα κληρωθούν στις 3 Νοεμβρίου!

Καλή επιτυχία!

 

Τα 40s! 

Τα 20s

Η δεκαετία του 30!!

Τα 20s

Προτιμώ την εποχή μπέλ επόκ

Τα 60's.

Κορίτσι μου είσαι η νικήτρια! Στείλτε μου τα στοιχεία σου στο myrto_kazi@yahoo.gr για να σου στείλω το βιβλίο σπίτι σου! 

Tα 60's και απο απο στυλ κι απο μουσική

60'

Τα 60΄ς μακράν

Τα 70s

Τα 60s ❤

καθε εποχη εχει τα δικα της ομορφα.....αν πρεπει να πω μονο μια θα πω τα 20s....

20s

Φυσικά η δεκαετία 20s!!!!!

Τα 20ς

Η Μπελ Εποκ

Η μπελ εποκ!!!

Η δεκαετια των 20!!! Πολυ ενδιαφερον το βιβλιο!!! Μακαρι να ειμαι τυχερη!!

Τα 20s!

60s

Belle epoque

Μπελ Επόκ

Η Μπελ Εποκ❤τα 20s

Για μενα η αγαπημενη δεκαετία είναι αυτή του του '20. Η μόδα της εποχής, τα πάρτι και τα ήθη της!!

Μπελ εποκ

Μπελ Επόκ

Οι αρχές του 20ου αιώνα αν και όλα εξαρτωνται από το ταλέντο του συγγραφέα.

Η Belle époque@

Όλα.. Κάθε εποχή είχε τις δυσκολίες και τη μαγεία της

Pages

Leave a Reply

go to top