Φυσικά και θα συμμετάσχω στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας!

Το Νοέμβριο ο Τάσος έτρεξε στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας και παρά τις δυσκολίες τερμάτισε! Εγώ στον τερματισμό με τον Οδυσσέα αγκαλιά έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου: να γίνω ερασιτέχνης αθλήτρια! Δεσμεύτηκα λοιπόν να συμμετέχω τουλάχιστον σε πέντε αθλητικές διοργανώσεις το χρόνο, με συνέπεια και πρόγραμμα. Γι' αυτό και αποφάσισα να λάβω μέρος στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας στις 19 Μαρτίου! Και όπως κάθε αθλητής που σέβεται τον εαυτό του, έτσι κι εγώ, έχω πρόγραμμα προπόνησης!

Τρέξιμο κάθε απόγευμα, μισή ώρα τουλάχιστον. Εντάξει, όταν έχεις δύο μικρά παιδιά που τρέχουν αφηνιασμένα στο σπίτι κι εσύ αναγκαστικά τρέχεις από πίσω τους, μοιάζει λίγο με τραγική ειρωνεία το να πρέπει να τα βάλεις για ύπνο και να βγεις πάλι για τρέξιμο! Αυτό το «τρέξιμο» όμως, αργά το απόγευμα με κάνει να αισθάνομαι τόση ευεξία που δεν το πιστεύω κι εγώ η ίδια. Ξεκινάω στην αρχή κουρασμένη, σχεδόν σέρνομαι και στα δέκα λεπτά αρχίζω να ανεβάζω ρυθμό, ώσπου τρέχω με τόση όρεξη που νιώθω πως θα πετάξω!

Οικονομία δυνάμεων. Δεν αναλώνομαι σε «περιττές» κοινωνικές υποχρεώσεις, δεν εξαντλώ τον οργανισμό μου και φυσικά κοιμάμαι όσο περισσότερο μπορώ. Επιπλέον, έχω ανακοινώσει σε όλους την απόφασή μου για να στηρίξουν την προσπάθειά μου και να μη με βάζουν σε πειρασμούς, τουλάχιστον μέχρι τις 19 Μαρτίου..!

Η διατροφή μου πάνω απ’ όλα! Κυκλοφορώ όλη μέρα με το παγούρι μου, για να μην ξεχνάω να πίνω νερό. Έχω βρει έναν ιδανικό συνδυασμό φυσικών υπερτροφών, που τρώω μέσα στη μέρα και φυσικά προσπαθώ να αποφύγω με κάθε τρόπο τις ανοιξιάτικες ιώσεις και τα κρυολογήματα. Πώς; Κάθε μέρα με το πρωινό μου, πίνω κι ένα συμπλήρωμα διατροφής EVIOL Echinacea & Vitamin C, που  προσφέρει διπλή προστασία και τόνωση της άμυνας του οργανισμού μου. Από τη μία η Echinacea, που ανήκει στην ομάδα των ανθοφόρων ποωδών φυτών και είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες στην τόνωση των αμυντικών μηχανισμών του σώματος και στην ενδυνάμωση της άμυνας του οργανισμού, και από την άλλη η Βιταμίνη C, που συνεισφέρει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών, που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, καθώς επίσης και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Είναι δυνατόν λοιπόν, να μη νιώθω διπλή προστασία;! 

 

 

Σας έπεισα να λάβετε κι εσείς μέρος ή όχι ακόμα..;! Σκεφτείτε το, αξίζει τον κόπο! Δεν πρόκειται για έναν απλό αγώνα δρόμου, αλλά για τον επίσημο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας που διοργανώνεται εδώ και πέντε συναπτά έτη από τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων και έχει καθιερωθεί ως ημερομηνία διεξαγωγής του, η 3η Κυριακή του Μαρτίου. Αν αμφιβάλλετε για τις αντοχές σας και σας αγχώνει η διαδικασία χρονομέτρησης, δεν είναι ανάγκη να συμμετάσχετε σε έναν από τους επίσημα μετρημένους αγώνες των 21.100μ., των 5χλμ ή των 3χλμ. Η διοργάνωση έχει προνοήσει και για όλους εμάς, περιλαμβάνοντας ακόμα μία, μη χρονομετρούμενη διαδρομή! Το καταπληκτικό είναι, ότι εκτός από την ατομική εγγραφή υπάρχει και η δυνατότητα οικογενειακής εγγραφής! Ελάτε να τρέξουμε μαζί στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 19 Μαρτίου! Σημείο εκκίνησης και τερματισμού, η πλατεία Συντάγματος!

 

www.athinahalfmarathon.gr

facebook: Athens-Half-Marathon

Leave a Reply

go to top