Winnie! Ο πιο σοφός φίλος όλων των εποχών!

Τι θα λέγατε αν σας έλεγα πως ο Γουίνι, αυτό το τόσο γλυκό και αγαπησιάρικο αρκουδάκι, μας έχει διδάξει μερικά από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα "μαθήματα" της ζωής μας; Μάλιστα, σχεδόν το 1/3 των Ελλήνων έχουν εμπνευστεί από τα σοφά λόγια του Γουίνι, που φέτος σβήνει τα 90 του κεράκια!

Γουίνι ο δάσκαλος της αγάπης και της φιλίας!

Ο Γουίνι μπορεί να φαίνεται ένα αρκουδάκι με «μικρό μυαλό», αλλά με βάση μια νέα έρευνα, το ¼ των Ελλήνων πιστεύουν ότι μαθαίνουν από εκείνον για την ζωή, όσα μπορούν να μάθουν κι από μεγαλύτερους φιλοσόφους της ιστορίας όπως ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας και ο Κομφούκιος. 

Τι εννοώ;

Η έρευνα με αφορμή τον εορτασμό των 90 χρόνων του Γουίνι στις 14 Οκτωβρίου απέδειξε ότι το  63% των γονιών έχουν μεταφέρει στα παιδιά τους τα διδάγματα του, με πάνω από το 67% να πιστεύει ότι τους προσφέρει πολύτιμες συμβουλές για τη φιλία και την αγάπη, που μπορούν να κρατήσουν για όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Σχεδόν το 1/3 (31%) των γονιών υποστηρίζουν ότι έχουν εμπνευστεί από τα λόγια του αξιαγάπητου αρκούδου, ενώ  περισσότεροι από  τους μισούς (54%) πιστεύουν ότι τα σοφά λόγια του Γουίνι θα βοηθούσαν τα παιδιά τους να κατανοήσουν καλύτερα το πόσο σημαντική είναι η φιλία. 

Μάλιστα, είναι τόσο δυνατό το συναισθηματικό δέσιμο με το σοφό, γλυκύτατο και αγαπησιάρικο αρκουδάκι, που η Δρ. Catherine McCall, φιλόσοφος και επικεφαλής του The Philosophy Foundation, θα πραγματοποιήσει μία δωρεάν ομιλία στο Λονδίνο, τον Ιανουάριο του ’17, με θέμα τα όσα έχει διδάξει ο Γουίνι, για να γιορτάσει τη θέση του ανάμεσα στους μεγαλύτερους φιλοσόφους της ιστορίας. Η Δρ. Catherine McCall έχει αναπτύξει μια θεωρία που αποδεικνύει τη μοναδική φιλοσοφία του μικρού αρκούδου και την συγκρίνει με τις θέσεις των μεγαλύτερων φιλοσόφων. 

Η δρ. Catherine McCall σχολιάζει: «Ο Γουίνι μπορεί να μην έχει πτυχίο πανεπιστημίου ή να έχει πάει καν στο σχολείο, τα λόγια του, όμως, οι εμπειρίες και οι περιπέτειές του έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Ο Γουίνι συμπυκνώνει τη σκέψη πολλών διάσημων φιλοσόφων σε όμορφες, λιτές και αξέχαστες ατάκες που έχουν εμπνεύσει παιδιά και γονείς για γενιές. Στα αποφθέγματα του Γουίνι βρίσκουμε 2.000 χρόνια φιλοσοφικών ιδεών. Οι άνθρωποι  είναι πραγματικά φιλοσοφικά όντα, τα παιδιά το γνωρίζουν, αλλά κάποιες φορές οι ενήλικες ξεχνούν. Ευτυχώς , ο Γουίνι το Αρκουδάκι είναι εδώ για να μας το υπενθυμίζει. Ο Γουίνι μας παρακινεί να φιλοσοφούμε χωρίς να το συνειδητοποιούμε - με ένα παιχνίδι των λέξεων,  με τέτοιο τρόπο, ώστε να μας κάνει να σκεφτόμαστε φιλοσοφικά για τις έννοιες, για τη ζωή και την πραγματικότητα.

Εγώ φωτογραφήθηκα με έναν φίλο του Γουίνι και πήρα λίγη από τη...γλύκα της υπέροχης παρέας του!

 

Αναρωτιέστε ποια μαθήματα ζωής έχουμε πάρει από το σοφό αρκουδάκι; Να, δείτε ενδεικτικά μερικά!

 

  • Μην περιμένεις να έρθει σε εσένα, πήγαινε και φέρ’ το μόνος σου.
  • Η αγάπη είναι να κάνεις μερικά βήματα προς τα πίσω, ίσως και περισσότερα… για να δώσεις χώρο στην ευτυχία εκείνου που αγαπάς.
  • Δεν γίνεται να μένεις στη γωνιά σου στο δάσος και να περιμένεις τους άλλους να έρθουν σε εσένα. Μερικές φορές, πρέπει να πας εσύ σε αυτούς.
  • Καλύτερα να ξέρεις τι είναι αυτό που ψάχνεις, πριν αρχίσεις να το ψάχνεις.
  • Δεν έχει νόημα να έχεις κάτι συναρπαστικό, αν δεν μπορείς να το μοιραστείς με κάποιον.
  • Κάποιοι άνθρωποι νοιάζονται υπερβολικά πολύ. Νομίζω πως αυτό λέγεται αγάπη.
  • Το πιο σημαντικό είναι πως, ακόμα και αν χωριστούμε, θα είμαι πάντα μαζί σου.
  • Αν σπάσει ο σπάγκος, δοκίμασε ένα άλλο κομμάτι σπάγκου.
  • Αν κάποιος στεναχωρηθεί επειδή ξέχασες κάτι, καθησύχασέ τον και εξήγησε ότι δεν το ξέχασες, απλά δεν το θυμήθηκες.
  • Οι ποταμοί το ξέρουν: δεν υπάρχει βιασύνη. Θα φτάσουμε εκεί μια ημέρα.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ:

Μπείτε στο Instagram μου εδώ και δείτε πώς θα διεκδικήσετε ένα από τα 4 -hypercute- λούτρινα από την παρέα του Γουίνι για τα παιδιά σας. Ή και για εσάς! Εμείς με τον Οδυσσέα, δίνουμε μάχη για το ποιός θα παίξει με τα λούτρινα ζουζούνια της παρέας του;) Ο Οδυσσέας κυρίως, θέλει να τα ταϊζει!

 

Photoshooting by Danai Issaris for #yesiamgr.

 

 

Leave a Reply

go to top