Το πρωινό πρέπει να είναι θρεπτικό, ισορροπημένο και αγαπησιάρικο!

Η επιστροφή στο σπίτι από τις διακοπές και η γενική επιστροφή σε ρυθμούς ήταν για όλους μας θα έλεγα κάπως βαριά!

Από την άλλη, εγώ, γεννημένη σπιτόγατα, αγαπώ να βρίσκομαι στο σαλόνι μας, στον κήπο, να κάνουμε βόλτες στη γειτονιά, στην παιδική χαρά και γενικά νιώθω πάντα την ασφάλεια και τη ζεστασιά του σπιτιού...

 

Ένα από τα πράγματα που αγαπώ πολύ είναι να ετοιμάζω το πρωινό των παιδιών μου. Είναι για εμάς κάτι σαν απαράβατος όρος. Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Και τα δημητριακά Kellogg’s είναι μια ιδανική επιλογή για το πρωινό όλης της οικογένειας! Ειδικότερα για τα παιδιά μας, που βρίσκονται στην ηλικία όπου βάζουν τα θεμέλια για ένα γερό οργανισμό.  

Και να σας πω κάτι; Ξεκινώντας τα παιδιά την ημέρα τους με ένα θρεπτικό και ισορροπημένο πρωινό γεύμα, "γεμίζουν" τα καύσιμα του σώματος και του μυαλού τους, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό τους και παίρνουν την ενέργεια που χρειάζονται για να ένα δυνατό ξεκίνημα.

Εμείς ως γονείς, είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να υιοθετήσουν την καλή συνήθεια του πρωινού γεύματος. Κι αυτό γιατί εάν παραλείψουν το πρωινό γεύμα έστω και μία φορά, χάνουν πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα, απαραίτητα για μια σωστή & ισορροπημένη διατροφή, τα οποία μπορεί να μην καταφέρουν να αντισταθμίσουν αργότερα μέσα στην ημέρα.

 

Tα δημητριακά Kellogg’s (τα έχουμε αγαπήσει όλοι από τα δικά μας παιδικά χρόνια!) αποτελούν μία από τις κορυφαίες πηγές σιδήρου, θειαμίνης, φυλλικού οξέους, βιταμίνης C, ριβοφλαβίνης, νιασίνης, μαγνησίου, ψευδάργυρου και καλίου.  – μεταφέροντας βασικά θρεπτικά στοιχεία στο πρωινό τραπέζι μας κάθε μέρα.

 

Και τι σου είναι ο χρόνος, πώς τα ίδια που έκανες εσύ τώρα τα κάνεις στο παιδί σου; Έχω μεγαλώσει με Kellogg’s Coco Pops και τώρα ήρθε η σειρά του Οδυσσέα!

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει παιδάκι που δεν λατρεύει τα Kellogg’s Coco Pops!

 

Εμείς τα τρώμε στο σπίτι, στην παιδική χαρά, στη βόλτα, στο μπαλκόνι, στον κήπο, στον καναπέ! Είναι αρχικά ένας τρόπος αρχικά να πιούμε όλο μας το γάλα, καθώς σε ελάχιστο χρόνο έχουν μετατατραπεί σε ένα "σοκολατένιο μιλκσέικ", μόνο που δεν έχει παγωτό ενώ είναι σούπερ τραγανά! Αυτό που ξεχωρίζω ως μαμά, είναι πως επειδή είναι Kellogg’s, αποτελούν όχι μόνο μια σοκολατένια απόλαυση, αλλά και μια πηγή πολύτιμων μετάλλων και βιταμινών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης D, που συμβάλει στην ανάπτυξη ενός γερού σκελετού.

Και φυσικά, θέλω να μοιραστώ μαζί σας το "κίτρινο κουταλάκι"! Με την αγορά κάθε συσκευασίας Kellogg’s Coco Pops, θα πάρετε μαζί ένα απίθανο, χαρούμενο και σούπερ πρακτικό Coco-μπολάκι για να μπορείτε να έχετε το πρωινό σας όπου και όποτε το θέλετε!

 

Να δείτε ακριβώς τι εννοώ!

Γεμίζετε το μισό με φρέσκο γάλα (εμείς δοκιμάζουμε και το κατσικίσιο όταν μας το επιτρέπει ο Οδυσσέας), το άλλο μισό με τραγανά Kellogg's Coco Pops και το κλείνετε! Είναι έτοιμο για τη βόλτα!


Με το σπαστό κουταλάκι, το παιδάκι σας μπορεί να απολαύσει τα Kellogg's Coco Pops του όπου θέλει! Από το μπαλκόνι μέχρι την παιδική χαρά!

Και να σας πω σχετικά με τα Kellogg's Coco Pops και τη Βιταμίνη D που περιέχουν, πως ενώ θα περίμενε κανείς πως στην Ελλάδα, η βιταμίνη D δεν θα έλειπε από κανένα ελληνόπουλο χάρη στον υπέροχο ήλιο μας, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Καθώς σύμφωνα με τη Μελέτη Healthy Growth που έτρεξε το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με την υποστήριξη της Kellogg, με θέμα «Επιπολασμός της ανεπάρκειας/ έλλειψης βιταμίνης D στην Ελλάδα», τα Ελληνόπουλα τελικά δεν παιρνούν τόσο χρόνο όσο πιστεύαμε κάτω από τον ήλιο... Τα  Kellogg’s Coco Pops, είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D για να παρέχουν με κάθε μερίδα το 25% της συνιστώμενης πρόσληψης βιταμίνης D, κάτι που στις μαμάδες παρέχει τη σιγουριά ότι το παιδάκι τους πήρε έστω ένα καλό ποσοστό από αυτή την τόσο σημαντική για την ανάπτυξη ενός γερού σκελετού βιταμίνη. 


 

 

Και θυμηθείτε, το πρωινό είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τη μεταξύ σας σχέση. Αφιερώστε χρόνο στο παιδάκι σας, μιλήστε, συζητήστε τις σκέψεις του, υπενθυμίστε του το πρόγραμμα της ημέρας, κάντε αγκαλίτσες και φιλάκια!


Μάθετε στο παιδάκι σας να απολαμβάνει το πρωινό του και απολαύστε το κι εσείς μαζί του! Σε εμάς, μία μπουκιά τρώει ο Οδυσσέας, μία "κλέβει" η μαμά!

 

Με όλη μου την αγάπη,

Μυρτώ

 

 

Photos : Danai Issaris

Leave a Reply

go to top