Το μυστικό για μια ισορροπημένη και νόστιμη διατροφή βρίσκεται στην κατάψυξή μας

Το ότι είμαι προνοητική μαμά είναι κάτι που το έχω μοιραστεί μαζί σας πολλές φορές και νομίζω ότι το χαρακτηριστικό κάθε μάνας σε αυτόν τον πλανήτη είναι η προνοητικότητα! 

Το ότι είμαι πολύ (πολύ όμως) απαιτητική σε ό,τι έχει να κάνει με τη διατροφή των παιδιών μου είναι κάτι που κι εγώ το απέκτησα σταδιακά και διαπιστώνω πως μέρα με τη μέρα η κατάστασή μου "χειροτερεύει"! Πλέον το τι τρώμε και το τι μπαίνει στο ψυγείο και την κατάψυξή μας περνάει από μεγάλο έλεγχο!

Η νέα μου αγάπη, αφενός χάρη στη διατροφική τους αξία και αφετέρου γιατί αν και τα έχω στην κατάψυξή μου είναι τόσο φρέσκα όσο τη στιγμή που κόπηκαν, είναι τα Φασολάκια Πλατιά του Μπάρμπα Στάθη!

 

Στο συγκεκριμένο blog post επέλεξα να μαγειρέψω τα συγκεκριμένα φασολάκια γιατί είναι πε-ντα-νό-στι-μα, γιατί τα λατρεύουν τα παιδιά μου και επειδή μπορείς να τα μαγειρέψεις ως γεύμα ξεχωριστό, ως συνοδευτικό, είτε στα πλαίσια μιας gourmet συνταγής! Ω ναι!

 

Εγώ, επειδή είμαι μαμά και πάντα βιάζομαι, επέλεξα να κάνω την κλασική, αγαπημένη συνταγή με κρεμμυδάκι και φρέσκια ντομάτα! 

Ανοίγω την κατάψυξη, παίρνω τη συσκευασία και μέχρι να τσιγαριστεί το κρεμμυδάκι, ψιλοκόβω την ντομάτα και ρίχνω τα φασολάκια στην κατσαρόλα!

 

Ρίχνω λίγο αλάτι και αν χρειαστεί συμπληρώνω με λάδι και τα αφήνω για 35 λεπτά! Τόσο εύκολα!

Να αναφέρω εδώ γιατί θέλω να το τονίσω και να το γνωρίζετε πως είναι σημαντικό να εντάσσουμε στη διατροφή μας όσο περισσότερα λαχανικά γίνεται και πως η "ισορροπημένη διατροφή" δεν είναι πια και τόσο άπιαστο όνειρο! Είναι καθαρά θέμα απόφασης!

Επίσης, τα λαχανικά του Μπάρμα Στάθη είναι τόσο φρέσκα όσο τη στιγμή που κόπηκαν. Το τονίζω γιατί αυτό τα κάνει να ξεχωρίζουν!


Για τα φασολάκια συγκεκριμένα (να και κάτι που δεν ξέραμε) να σας πω ότι αποτελούν μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C που συμβάλει στον φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου των οστών και του δέρματος.

Το τέλος μιας δύσκολης ημέρας με βρίσκει στον καναπέ μου, με το πιάτο μου γεμάτο λαχταριστά φασολάκια!  Το σαλόνι μου μυρίζει όμορφα, δίνω στον οργανισμό μου το boost που χρειάζεται, έχω κουραστεί ελάχιστα για να μαγειρέψω το φαγητό μου και απολαμβάνω ένα υπέροχο και πολύ νόστιμο γεύμα!

Τελικά το μυστικό για μια ισορροπημένη και νόστιμη διατροφή, βρίσκεται στην κατάψυξή μας!

 

ΥΓ: Αν και είναι πανεύκολη, σας γράφω και τη συνταγή για να απολαύσετε κι εσείς τα φασολάκια σας με λίγες κινήσεις!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βάζετε το λάδι στη φωτιά και μόλις αρχίσει να καίει, ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα.

Ψιλοκόβετε την ντομάτα και σε περίπου 3 λεπτά, τη ρίχνετε και αυτή στην κατσαρόλα.

Τρίβετε το αλάτι (πάντα προτιμώ το φρεσκοτριμμένο αλάτι) και συμπληρώνετε λίγο πιπέρι.

Μόλις το κρεμμύδι και η ντομάτα έχουν "μαραθεί" ανοίγετε τη συσκευασία με τα Πλατιά Φασολάκια Μπάρμπα Στάθης και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύετε και αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο βραστό νερό.

Αφήνετε τα φασολάκια στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για περίπου 35 λεπτά!

Ετοιμάστε το τραπέζι, βάλτε μια φόρμα, χαλαρώστε και σε λίγα λεπτά θα απολαμβάνετε ένα εξαιρετικά νόστιμο και θρεπτικό γεύμα!

 

 

Αν έχετε χρόνο και διάθεση, κάντε κλικ για να δείτε μερικές πραγματικά τέ-λει-ες συνταγές με Πλατιά Φασολάκια Μπάρμπα Στάθης!

Φασολάκια πλατιά με γλυκό τσίλι και ψητή πανσέτα

Φασολάκια πλατια στη γαστρα με κεφτεδακια, ταλαγάνι & φέτα Ηπείρου

Φασολάκια με λιαστή ντομάτα και σκόρδο

Φασολάκια πλατιά αλά πολίτα με ταχίνι

 

Με όλη μου την αγάπη,

 

Μυρτώ

Θα τα δοκιμάσω σήμερα στον γιο μου! Είναι 5 ετών! Θα σου πω εντυπώσεις!

 

Φαίνονται όντως νόστιμα

Mirto moy ta pira xtes kai exeis apolito dikio, einai super!

Leave a Reply

go to top