Ένα βραχιόλι για δυνατούς...

yes i do folli follie myrto kazi

Η ερώτηση ήταν σχεδόν μονολεκτική, όπως και η απάντηση.

"Θα έρθεις να φωτογραφηθείς για το συλλεκτικό βραχιόλι της folli follie που στοχεύει και φέτος να γίνει σύμβολο στον αγώνα κατά του καρκίνου;", με ρώτησε μια γλυκιά φωνή από το κινητό.

"Πες μου ώρα και μέρα" της είπα και έτσι κι έγινε.

yes i do folli follie myrto kazi

Η οικογένειά μου, όπως και πολλές πολλές ακόμα, έχει χτυπηθεί από την χειρότερη ασθένεια του πλανήτη, αυτή τη λέξη που δεν θέλω ούτε να τη λέω ούτε να την ακούω.

Ο μπαμπάκας μου εδώ και πολλά χρόνια, ταλαιπωρείται από το μεγαλύτερο κακό, και το ονομάζω έτσι γιατί η συγκεκριμένη ασθένεια δεν είναι κάτι γρήγορο, κάτι που θα συμβεί, θα το πάρεις απόφαση και μετά από καιρό, αναγκαστικά θα κάνεις βήμα μπροστά. Ο καρκίνος όταν χτυπήσει την πόρτα, έρχεται συχνά για να μείνει, για να σε αλλάξει, για να σε μεταμορφώσει.

Δεν έχω ξαναγράψει κάτι για αυτό, αλλά με αφορμή το συγκεκριμένο βραχιόλι της Folli Follie θέλω να μοιραστώ με όσους έχουν παρόμοιες εμπειρίες στην οικογένειά τους ή τους φίλους τους, τη δύναμη της ψυχής του μπαμπά μου.

Στην αρχή μας είπαν για λίγα χρόνια, ήταν φορές που τα χειρουργεία ήταν τεράστια, άλλες φορές μας έλεγαν δεν θα τα καταφέρει, κάναμε αλλαγή πρωτοχρονιάς, όπως πολλοί άλλοι στο νοσοκομείο προσπαθώντας να κάνουμε ότι γελάμε. Mέσα μας κλαίγαμε.

Ο ίδιος γελούσε περισσότερο από όλους. Κυρίως γελούσε με τον καρκίνο γιατί ήξερε ότι τον είχε στο χέρι.

14 χρόνια μετά, πολλές εγχειρήσεις και χημιοθεραπείες αργότερα, ο μπαμπάς μου, κατάφερε το ακατόρθωτο. Τα άφησε όλα πίσω του και σήμερα δεν έχει τίποτα.

Γιατί; Γιατί ποτέ δεν τον πήρε από κάτω. Δεν μας έχει πει ποτέ αν έκλαψε μόνος του στο δωμάτιό του, πόσο φοβόταν τα βράδια πριν τα πολύωρα χειρουργεία, πόσες φορές μου έγραψε γράμματα γιατί φοβόταν ότι δεν θα ξυπνούσε. Ήταν πάντα ο πιο χαμογελαστός από όλους. Σκεφτόταν διακοπές, φαγητά με φίλους, το μέλλον.

Φέτος, θα του κάνω ένα δώρο. Έναν εγγονό για να μπορούν μαζί να ονειρεύονται το αύριο και να το γεμίζουν χαμόγελα και αγκαλιές.

Ο μπαμπάς μου, όπως και εκατομμύρια άλλοι ασθενείς είναι οι ήρωες δίπλα μας. Είναι στο σπίτι μας, στην οικογένειά μας, κάθονται στη διπλανή θέση στο μετρό, πάμε μαζί σινεμά.

Ο καρκίνος δεν είναι το τέλος. Το τέλος το δίνεις εσύ αν παραιτηθείς.

yes i do folli follie myrto kazi

Πάρε κι εσύ το συλλεκτικό βραχιόλι της Folli Follie είτε σε κάποιο κατάστημα, είτε online, ένα βραχιόλι που συμβολίζει την ανεξάντλητη δύναμη του ανθρώπου και την αέναη δυνατότητά του να μεταμορφώνεται και να μεταμορφώνει τις συνθήκες γύρω του, ακόμα και τις πιο δύσκολες. Μια πεταλούδα που πετάει και φέρνει μόνο αισιοδοξία και δύναμη. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για να ενισχύσουν τους σκοπούς του μη κερδοσκοπικού σωματείου I LIVE FOR ME για την υποστήριξη ανθρώπων με καρκίνο και χρόνια νοσήματα.

yes i do folli follie

Πρέσβειρα του βραχιολιού η Τόνια Σωτηροπούλου, ενώ παράλληλα την ενέργεια υποστήριξαν και 9 Ελληνίδες fashion bloggers, οι οποίες φωτογραφήθηκαν για τους σκοπούς του σωματείου. Η Κορινούλα μου (Κορίνα Βρούσια, Type My Style), η Κλειώ Στασίνου (The Muse and the Ladybug), η Δέσποινα Ισοπούλου (YouStrikemyfancy), η Φιλιώ Μέτση (AllYouNeedIsStyle), η Ζέτα Τσακούμη (PinkGirlNotes), η Ναταλία και Νεφέλη Γεωργαλά (Twinfashion), η Χρυσιάννα Ανδριοπούλου (Shoprano) και εγώ με το Yes I Do.

yes i do folli follie myrto kazi

Μπαμπά μου, είσαι ο ήρωάς μου και από τον Φεβρουάριο θα έχεις έναν ακόμα λόγο για να ζήσεις πολλά πολλά χρόνια ακόμα.

Yes I Do Extra Info:

Το I LIVE FOR ME είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που έχει ιδρύσει ο Dr. Νικόλαος Μεταξωτός MD, PhD, με σκοπό την υποστήριξη ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο και χρόνια νοσήματα. Το I LIVE FOR ME επιδιώκει να φέρει κοντά στους ασθενείς αυτούς μία ομάδα ιατρών, ψυχολόγων και επαγγελματιών από το χώρο της ομορφιάς, για να βοηθήσουν τους ασθενείς αλλά και τις οικογένειές τους, με απλές, πρακτικές, καθημερινές συμβουλές, σεμινάρια και ενημερωτικές εκδηλώσεις, να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της ασθένειας στην καθημερινότητά τους και να ξαναβρούν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Ταυτόχρονα, το I LIVE FOR ME έχει ως στόχο, μέσω δράσεων ενημέρωσης, να πετύχει την ευαισθητοποίηση του κοινού στο κρίσιμο ζήτημα της πρόληψης για τον καρκίνο και άλλα χρόνια νοσήματα. Περισσότερα εδώ.

 

Leave a Reply

go to top