Ο αλχημιστής της σοκολάτας Στέλιος Παρλιάρος.

Όταν όλο το σύμπαν συνομωτεί για να φας σοκολάτα, τότε ως δια μαγείας, βρίσκεσαι στο Sweet Alchemy του Στέλιου Παρλιάρου και δοκιμάζεις ένα σωρό σοκολατένια ροφήματα, με βάση την αξεπέραστη σοκολάτα της Nestle.

Η άφιξη στο Sweet Alchemy είναι από μόνη της ένα σοκ. Το design, η μυρωδιά, οι σοκολάτες, η αισθητική. Το ότι εκεί εργάζεται ένας από τους κολλητούς παιδικούς μου φίλους και συμμαθητής μου, ο Δημήτρης Νερατζόγλου, με κάνει να αγαπάω το μέρος ακόμα περισσότερο. (τον έχουμε φιλοξενήσει και στα Everyday girls και μας έχει αποκαλύψει πολλά γλυκά μυστικά! Δείτε την συνέντευξή του εδώ και εδώ).

photo 2 photo 3 photo 5

Το ότι όμως, στο εργαστήριο μάς περίμενε ο Στέλιος Παρλιάρος για να μας διδάξει την τέχνη της παρασκευής ιδιαίτερων συνταγών ροφήματος σοκολάτας ήταν κάτι που από μόνο του, το λες "εμπειρία".

photo 4

Το σεμινάριο ξεκίνησε με τους υπεύθυνους της Nestlé να μας παρουσιάζουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη διαδικασία συγκομιδής των καλύτερων καρπών του κακαόδεντρου, αλλά και ό,τι ακολουθεί, μέχρι αυτή η αξεπέραστη σοκολάτα να φτάσει στο φλυτζάνι μας. Τη σκυτάλη πήρε ο Στέλιος Παρλιάρος που μας έφτιαξε μια μεγάλη ποικιλιά από σοκολατένια σφηνάκια! Ρόφημα σοκολάτας με ρούμι, σοκολάτα καπουτσίνο, ρόφημα λευκής σοκολάτας με ροδόνερο, ρόφημα σοκολάτας με πιπέρι καγιέν, ρόφημα λευκής σοκολάτας με σουμάδα και αμύγδαλο φιλέ, σοκολάτα με Cointreau και μαύρη σοκολάτα με ginger ήταν μερικά από τα σφηνάκια που ήπιαμε για να φτάσουμε στο γραφείο παραπατώντας, τόσο από το ελαφρύ μεθύσι (μερικά είχαν το αλκοόλ τους) όσο και από την ανάμνηση αυτών των γεύσεων που έχουν τη δύναμη να σου παίρνουν το μυαλό.


 

photo 1

Θέλετε κι άλλη σοκολάτα; Όχι, σας καταλαβαίνω.

1download

Και για μένα, οι 3 καλύτερες φωτογραφίες της ημέρας!

2download

Leave a Reply

go to top