5 μέρη να επισκεφθείς αυτό το Μάιο!! Μην τα χάσεις!

flair athens

Αγαπημένο ραντεβού κάθε μήνα, αυτό με τους Athens Insiders! Γιατί η Αθήνα είναι η πόλη που "αγαπάμε να μισούμε" και οι Athens Insiders κάνουν την κλεψύδρα να γέρνει προς την αγάπη! Μοιράζονται μαζί μας ανοιξιάτικα μυστικά της πόλης και εμείς τους ακολουθούμε με ευλάβεια!

Συνάντησα την Ανθία Βλασσοπούλου και της ζήτησα να μου πει τι, πώς, πού και πότε!

Πιάστε το Μάη στο κέντρο της πόλης! Πάρκα, λουλούδια και χρώματα εκεί που δεν θα το περιμένατε ποτε!

1 Πιάστε το Μάη, ποιο κοντά στο κέντρο από ότι νομίζατε! Το αρχαιολογικό άλσος της Ακαδημίας Πλάτωνος βρίσκεται ανάμεσα στα Σεπόλια, τον Κολωνό και το Βοτανικό, και απλώνεται σε έκταση 1 τετραγωνικού χιλιόμετρου. Στην περιοχή ο Πλάτων ίδρυσε την περίφημη φιλοσοφική σχολή του που λειτούργησε από το 387π.χ μέχρι και το 529μ.χ. Σήμερα στο χώρο της θα βρείτε ένα όμορφο πάρκο ανάμεσα σε σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα όπως η Ιερά οικία, Το Γυμνάσιο και το Τετράγωνο Περιστύλιο.

2/ ‘Ένα μουσείο και ο μυστικός του κήπος.  Στην καρδιά της πόλης, στην οδό Πανεπιστημίου μια ανάσα από το Σύνταγμα  θα βρείτε το Νομισματικό μουσείο ένα από τα παλαιότερα μουσεία της Ελλάδος και από τα καλύτερα παγκοσμίως στο είδος του. Μια επίσκεψη εκεί αξίζει τόσο για τις μοναδικές συλλογές του όσο και για το Ιλίου Μέλαθρον  το ιστορικό κτήριο που το στεγάζει., Στον καλά κρυμμένο και πάντα δροσερό κήπο του θα βρείτε ένα εξαιρετικό καφέ. Μπείτε στη σελίδα του στο Facebook (Nomismatiko Mouseio Garden) και ενημερωθείτε για τις μουσικές βραδιές που διοργανώνονται κάτω από τα αστέρια.

flair

3/ Βόλτα στα βόρεια, για το κυριότερο γεγονός του χρόνου του Δήμου Κηφισιάς, την Ανθοκομική έκθεση. Με εργαστήρια, μαθήματα κηπουρικής, παρουσίαση βιολογικών προϊόντων, παρουσία  περιβαλλοντικών οργανώσεων και ένα πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων η έκθεση προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία βόλτας, διασκέδασης αλλά και πλήρους ενημέρωσης για κάθε ερασιτέχνη η μη… κηπουρό!

flair2

4/ Shopping.  Κάντε δώρο στον εαυτό σας μια επίσκεψη στο ippolito, στην οδό Βουλής 38. Η εξαιρετική συλλογή από δερμάτινες τσάντες και accessories της Παυλίνας Παπαηλιοπουλου αποπνέει έναν μοναδικό χαρακτήρα συνδυάζοντας τη μοντέρνα ματιά της σχεδιάστριας σε κλασσικές διαχρονικές φόρμες. Αναζητήστε τη συλλογή SS15 με τα ποιο όμορφα χρώματα που θα μπορούσατε ποτέ να ονειρευτείτε.

flair ippolito

5/ City walk

Στο τέλος του μήνα και στις αρχές του Ιουνη ανθίζουν τα Jacarandas της Αθήνας. Αυτά τα υπέροχα Αργεντινικα δένδρα βάφουν με το μωβ των λουλουδιών τους που κροταλίζουν σε κάθε φύσημα του αέρα πολλές γωνιές της πόλης. Στο Ζάππειο, την πλατεία Αγίας Ειρήνης, την οδό Αθηνάς… Μια βόλτα αρκεί για να σας μαγέψει…

τζακαράντες παίζοντας καστανιέτες και χορεύοντας
ρίχναν γύρω στα πόδια τους ένα μενεξεδένιο χιόνι.


flair jacarandas

Γ. Σεφέρης

 

#Flair_it_up

#Flair

Leave a Reply

go to top