Παγκόσμια Ημέρα Σαμπάνιας | Παγκόσμια Ημέρα ευτυχίας

Happiness Overload

Ποιο συνειρμό κάνετε αμέσως μόλις ακούσετε τη λέξη "σαμπάνια"; Eυτυχία, επιτυχία, πρόποση, πολυτέλεια, γιορτή, γάμος, φυσαλλίδες είναι μερικές από τις λέξεις που κατακλύζουν το μυαλό σας. και απολύτως λογικό αφού φροϋδικά σχεδόν πια, η σαμπάνια έχει συνδεθεί με συναισθήματα και στιγμές μοναδικές. Το ίδιο φαίνεται πως αισθανόταν και η Marilyn Monroe όταν σύμφωνα με τον βιογράφο της, άδειασε στην μπανιέρα της 350 μπουκάλια σαμπάνιας, για να χαλαρώσει μέσα στο γαργαλιστικό περιεχόμενό τους και να απολαύσει το μπάνιο της.

Αν συμφωνείτε με τη Marilyn όσο τραβηγμένη κι αν σας φαίνεται η κίνηση του γεμίσματος μιας μπανιέρας με σαμπάνια, έχετε απόλυτο δίκιο καθώς πράγματι η σαμπάνια ανέκαθεν ήταν συνώνυμο των όμορφων στιγμών της ζωής. Μικρές ή πιο μεγάλες, οι χαρές των ανθρώπων είθισται να εορτάζονται με το τσούγκρισμα δύο ποτηριών σαμπάνιας. Η σαμπάνια είναι ταυτισμένη με την επιτυχία, τη λάμψη, τη γενναιοδωρία, το μεγαλείο και την καινοτομία και βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο κάθε μεγάλης, σημαντικής και πάνω από όλα χαρούμενης στιγμής ανά την υφήλιο.

 

World Champagne Day

Η Παγκόσμια Ημέρα Σαμπάνιας, γιορτάζεται φέτος στις 23 Οκτωβρίου και αποτελεί μια μέρα αφιερωμένη στον θρυλικό αφρώδη οίνο που φτάνει στα ποτήρια μας από την περιφέρεια της Καμπανίας της Γαλλίας. Ο αγαπημένος οίκος σαμπάνιας όλου του πλανήτη, Moët & Chandon που ιδρύθηκε το 1743 και συνέβαλε σημαντικά στη σχέση της σαμπάνιας με το ευρύ κοινό, προσφέρει για σήμερα μια σειρά από μοναδικούς οίνους για κάθε περίσταση, από την εμβληματική Moët Impérial μέχρι τη συλλογή των Grand Vintage, και από την εξωστρεφή Moët Rosé Impérial έως την πρωτοποριακή Moët Ice Impérial, κάθε σαμπάνια εντυπωσιάζει και μοιράζοντας απλόχερα απόλαυση, με ζωηρές φρουτώδεις νότες, συναρπαστικό στόμα και γοητευτική ωριμότητα. 

Imperial mood

Ο Jean-Remy Moët, εγγονός του Claude Moët, του ιδρυτή του οίκου, γνωρίστηκε με τον Ναπολέοντα το 1782, στη στρατιωτική σχολή. Μεταξύ τους αναπτύχθηκε μια δυνατή φιλία που κράτησε στο χρόνο και πλέον είναι γνωστό σε όλους πως ο Ναπολέων είχε μεγάλη αδυναμία στη συγκεκριμένη σαμπάνια. Προς τιμήν αυτής της φιλίας λοιπόν, το 1869 στην ετικέτα της Moët & Chandon προστέθηκε και η λέξη «Imperial» που έκτοτε συνοδεύει τις εκλεκτές σαμπάνιες του οίκου.

 

Moët & Chandon Savoir-Faire

Tο μυστικό της επιτυχίας της Moët & Chandon βρίσκεται στο μοναδικό savoir-faire: την προσεκτική επιλογή των σταφυλιών και την ακριβή διαδικασία οινοποίησης που συνδυάζει επιτυχώς την παράδοση και τον νεωτερισμό.

 

Lets Celebrate    

Φέτος περισσότερο από ποτέ οι άνθρωποι ανά τον πλανήτη έχουν ανάγκη από μια αφορμή για να γιορτάσουν. Στο σπίτι ή με λίγους φίλους σε covid-safe περιβάλλον σήμερα οφείλουμε στον εαυτό μας να γιορτάσουμε. Για τη δύσκολη χρονιά που πέρασε, τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε και να κλείσουμε πονηρά το μάτι στο μέλλον που ευχόμαστε όλοι να είναι απαλλαγμένο από βαμπίρ της προσωπικής μας και συλλογικής ευτυχίας. Ένα ποτήρι Moët & Chandon υπόσχεται να μας υπενθυμίσει σήμερα τη σημασία των στιγμών και πως η ζωή είναι πάντα εδώ για να τη ζήσουμε ως το τέλος με χαμόγελα και οπτιμισμό. Εξάλλου, κάθε εμπειρία είναι μια μοναδική στιγμή, ένα #moetmoment που πρέπει να ζήσει κανείς.

Με αγάπη,

Μυρτώ

Leave a Reply

go to top