Μια μέρα στο γραφείο..!  Με το Nespresso Freddo η μέρα περνάει χωρίς να το καταλάβουμε! 

Μια μέρα στο γραφείο..! 

Με το Nespresso Freddo η μέρα περνάει χωρίς να το καταλάβουμε! 

Να πώς θα κάνεις τη δουλειά σου απόλαυση!

Φτάνεις στο γραφείο καθυστερημένη γιατί είχε κίνηση. Ανοίγεις τον υπολογιστή κι έχεις ήδη 25 mail που περιμένουν απάντηση (μα καλά, πότε πρόλαβαν;) Το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει να χτυπάει θυμίζοντάς σου ραντεβού κι εκκρεμότητες, ενώ έχουν ήδη προκύψει και τα πρώτα απρόοπτα της ημέρας… 

Αλλά για ένα λεπτό, αυτό δε γίνεται κάθε μέρα; 

Καλώς ή κακώς, κάπως έτσι διαμορφώνεται η καθημερινότητα πλέον για όλες μας, κι επειδή δεν θέλουμε να μας πάρει από κάτω, οφείλουμε να βρούμε έναν τρόπο να τη διαχειριζόμαστε έξυπνα κι αποτελεσματικά. Δεν θυμάμαι πώς κατέληξα σε αυτήν τη τακτική, αλλά εφαρμόζοντάς την, έχω βγάλει πανελλήνιες, εξεταστικές κι έχω μάθει πια να λειτουργώ μόνο έτσι...

Et voilà…

Μόλις φτάσω στη δουλειά, ανοίγω τον υπολογιστή, κάνω μια πρώτη εκτίμηση και βγάζω ένα πρόγραμμα ημέρας, θέτοντας τους στόχους και τα χρονικά περιθώρια εντός των οποίων πρέπει να έχουν επιτευχθεί. Προσοχή, για να λειτουργήσει η συγκεκριμένη «μέθοδος» απαιτούνται σωστά αντανακλαστικά, ευελιξία, και ένα κόλπο, να δίνεις στον εαυτό σου κίνητρα – μικρές ανταμοιβές στο τέλος κάθε «δοκιμασίας»…

 

Για μένα, το «έπαθλο», είναι οι δύο καφέδες που πίνω μέσα στη μέρα, και συγκεκριμένα τώρα που καλοκαίριασε, οι δύο Nespresso Freddo, και τους μοιράζω ως εξής:

Κατά τις 12:30 (οκ, μπορεί να αργήσω κανά δεκάλεπτο) και αφού έχω τελειώσει με τα «ζόρικα», έχω βάλει σε τάξη όσα επείγουν, κι έχω βρει τον ρυθμό μου, κάνω ένα διάλειμμα και πηγαίνω πάνω από το βάζο με τις κάψουλες Nespresso, όπως το πιτσιρίκι πάνω από το βάζο με τις καραμέλες. Στέκομαι λίγα λεπτά μέχρι να αποφασίσω ποια γεύση μου κάνει κλικ αυτή τη στιγμή μέχρι να γίνει ο καφές διαλέγω καλαμάκι ανάλογα με το χρώμα, ανακατεύω ελαφρά, βάζω παγάκια κι επιστρέφω στο γραφείο μου βάζοντας να ακούσω ένα τραγούδι (προσοχή, ένα όμως!).

 

Αυτή η διαδικασία, την οποία τηρώ με θρησκευτική ευλάβεια, όσο απλή κι αν φαίνεται, μου δίνει ώθηση για να βγάλω τη μέρα.

 

Πλέον με τα κορίτσια του γραφείου είμαστε έτοιμες για τη μέρα μας! Και πιστέψτε με, οι εκκρεμότητες δεν σταματούν ποτέ! Όταν όμως έχεις σύμμαχο έναν καλό καφέ, τότε όλα είναι πιο εύκολα!

Ο δεύτερος καφές, δύο ώρες περίπου πριν κλείσω τον υπολογιστή και φύγω, συνήθως από τη ντεκαφεϊνέ συλλογή (και λόγω εγκυμοσύνης, αλλά και επειδή ο ντεκαφεϊνέ με αφήνει να κοιμηθώ σαν πουλάκι το βράδυ, δες περισσότερα εδώ)  και με λιγότερα παγάκια αλλά αυτή τη φορά με φανταστικό αφρόγαλα, με βοηθάει να πάρω μια ανάσα για να κλείσω σιγά σιγά τις εκκρεμότητες και να κάνω απολογισμό. 

Αυτό ήταν, η μέρα έφυγε!

 

Photoshooting by Danai Issaris.

Location: Kifisia/ Yes I Do Atelier

Leave a Reply

go to top