Όλα όσα έμαθα από την πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model !

 

Winners: Αναστασία Διαμαντή & Martha Kirkinezos! Κορίτσια στείλτε μου με mail στο myrto_kazi@yahoo.gr τα στοιχεία σας για να σας στείλω το ΤΕΛΕΙΟ δώρο σας! Συγχαρητήρια!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ως άνθρωπος αναζητώ την έμπνευση σε καθημερινή βάση σε μικρά πράγματα γύρω μου. Ένα αληθινό χαμόγελο, μια συναρπαστική ιδέα, ένα λουλούδι στο γραφείο μου, μια αγκαλιά των παιδιών μου είναι ικανά να πυροδοτήσουν την έμπνευσή μου και τη διάθεσή μου να κάνω νέα βήματα, να θέσω νέους στόχους και να ονειρευτώ πράγματα που μπορεί αρχικά να μοιάζουν ακατόρθωτα αλλά βήμα βήμα ξέρω ότι μπορώ να τα πραγματοποιήσω.

 

Η χτεσινή ημέρα όμως ήταν διαφορετική.

 

Συνάντησα την πρώτη Ελληνίδα Barbie, αυτό το σπουδαίο κορίτσι, την Ελένη Αντωνιάδου, και μπορεί να ακουστεί μεγάλο αυτό που θα πω, αλλά αισθάνομαι πως η ζωή μου δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια.

 

Ελένη, ντρέπομαι που θα το πω, αλλά δεν είχα ποτέ διαβάσει για εσένα. Κάθε μέρα έρχομαι σε επαφή με χιλιάδες πληροφορίες αλλά δεν ήξερα για την πορεία σου και -θα μου πεις αναμενόμενο- πώς να την γνωρίσω, αφού εκτός από αυτό το τόσο ταλαντούχο πλάσμα είσαι ίσως και το πιο low profile κορίτσι που έχω συναντήσει.

 

Η Ελένη Αντωνιάδου

 

Τώρα θέλω να αφήσετε στην άκρη όλα όσα έχετε στο μυαλό σας και να διαβάσετε τι έχει κάνει η Ελένη ως σήμερα.  Ελένη είναι Ελληνίδα επιστήμονας στους τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής και της Βιοαστροναυτικής, με ερευνητικά ενδιαφέροντα στις βλαστικές θεραπείες για την ανάπλαση οργάνων και την τρισδιάστατη βιοεκτύπωση ιστών για κλινικές και διαστημικές εφαρμογές. Είναι ακτιβίστρια κατά του παραεμπορίου οργάνων και σθεναρή υποστηρίκτρια για τα κορίτσια στον χώρο της καινοτομίας και των επιστημών. Από τα παιδικά της χρόνια, λάτρευε το διάστημα, τους υπολογιστές και τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας και με ένα συνονθύλευμα τόλμης, περιέργειας και αφέλειας άρχισε να ανακαλύπτει τις δυσκολίες και τις χαρές που ενέχει η επιστήμη.

Το 2012, κατάφερε να κάνει πραγματικότητα ένα από τα παιδικά της όνειρα, όταν επιλέχθηκε από τη NASA να πραγματοποιήσει έρευνα για το Εργαστήριο Εξερεύνησης του Πλανήτη Άρη και μετέπειτα συμμετείχε ως αστροναύτης προσομοίωσης διαστημικών πειραμάτων. Ως νέα ερευνήτρια, η δουλειά της επικεντρώνεται στη δημιουργία νέων βλαστικών θεραπειών για τις μεταμοσχεύσεις, και στις επιδράσεις της ραδιενέργειας και της μικροβαρύτητας στον ανθρώπινο οργανισμό.  Έχει συνεργαστεί με βιοτεχνολογικές και φαρμακευτικές εταιρείες στην Ευρώπη, στην Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ οι ερευνητικές της προσπάθειες για την δημιουργία καινοτόμων θεραπειών ενώνοντας τις κουκίδες μεταξύ έρευνας, πολιτικών υγείας και επιχειρηματικότητας έχουν υποστηριχτεί από δεκάδες ιδρύματα και έχει διακριθεί ως Young Global Leader από το World Economic Forum, 30under30 για το USA ForbesGlobalLeader από το TallbergFoundationLaureate για την Cartier USAEuropeanYoungLeader από Friends of Europe, και έχει αναγνωριστεί στις 100 πιο σημαντικές γυναίκες από το BBC100Women,  100 γυναίκες για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων από τη Διεθνή Αμνηστία και έχει τιμηθεί ως Γυναίκα της Χρονιάς (’13) και Γυναίκα Επιχειρηματίας της Χρονιάς (’15) στη Βρετανία και Γυναίκα της Χρονιάς για την Επιστήμη στην Ελλάδα (’17) ανάμεσα σε άλλα.  Η κινητήριος δύναμη, για την Ελένη, πηγάζει από τις εθελοντικές ιατρικές αποστολές στην Λατινική Αμερική που νοηματοδότησαν εκ νέου τη ζωή και τις προτεραιότητές της. Αυτές οι εμπειρίες, της δίδαξαν τη σημασία του αλτρουισμού και της κοινωνικής προσφοράς, αλλά και να αγαπά τους πανωλεθριάμβους της.

 

Πώς αισθάνεστε τώρα...; 

 

 

Η πρώτη Ελληνίδα Barbie

Την είχα μπροστά στα μάτια μου και ήθελα να σηκωθώ να την αγκαλιάσω. Η πρώτη Ελληνίδα Barbie, ένα σπουδαίο κορίτσι, ένα κορίτσι έμπνευση έπειτα από δεκάδες επιτυχίες που έχει ζήσει ως σήμερα, ζει μία ακόμα. Να γίνει μέρος αυτού το μεγάλου προγράμματος που ακούει στο όνομα Sheroes και ενσαρκώνει ακριβώς αυτό το ιδεώδες που πρεσβεύει η Barbie. Αυτές τις λίγες λέξεις που όμως λένε τόσα πολλά. “Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι”. Από το 2015, η Barbie αναγνωρίζοντας τη δύναμη των γυναικών, βραβεύει σημαντικές γυναίκες, μέσα από το πρόγραμμα Sheroes/RoleModelsκαι δημιουργεί μοναδικές και προσωποποιημένες κούκλες για γυναίκες όπως η Ibtihaj Muhammad (Αθλήτρια Ολυμπιακών Αγώνων), η Misty Copeland (Χορεύτρια μπαλέτου), η Ava DuVernay (Σκηνοθέτης), η Eva Chen (Συγγραφέας) και η Ashley Graham (Plus-sizeμοντέλο), δίνοντάς τους τηνυψηλότερη δυνατή αναγνώριση. Στη σειρά αυτή λοιπόν, και η πρώτη Ελληνίδα BarbieRoleModel, Ελένη Αντωνιάδου και όπως καταλαβαίνετε, στο event που παρουσίασε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου, η συγκίνηση ήταν μεγάλη για όλους. Γυναίκες και άντρες. Η Μαρία Πουλάκου, Marketing Μanager της Mattel, είπε κάτι πολύ ουσιαστικό: "Έστω και ένα κορίτσι να επηρεαστεί θετικά από το πρότυπο της Ελένης, θα έχουμε πετύχει το σκοπό μας". Ακριβώς αυτό...

 

 

Όλα όσα κράτησα από τα λόγια της Ελένης:

 

Μιλούσε, την κοιτούσα, ένιωθα σεβασμό και θαυμασμό. Με τα μάτια μου γεμάτα δάκρυα από περηφάνεια αλλά και συγκίνηση προσπάθησα να κρατήσω σημειώσεις από όλα εκείνα τα σπουδαία που με τόσο προσγειωμένο τρόπο και πηγαία αισιοδοξία μοιράστηκε μαζί μας.

 

Τι συμβουλεύει λοιπόν η Ελένη τα νέα κορίτσια;

 

1. Να αποβάλουν το φόβο ότι θα κάνουν λάθος.

2. Να έχουν φαντασία!

3. Να πειραματίζονται. Κάθε μέρα.

4. Να έχουν περιέργεια και να αναρωτιούνται "γιατί". Όπως είπε η Ελένη τα μήλα έπεφταν από τα δέντρα για χιλιάδες χρόνια, όμως ο Νεύτωνας μόνο αναρωτήθηκε "γιατί" και έτσι ανακάλυψε τον νόμο της βαρύτητας.

5. Να θέτουν στόχους, έξυπνους στόχους και να μην ξεχνούν τη λογική του domino που φέρνει γεωμετρικά αποτελέσματα. Κάτι μικρό μπορεί να φέρει κάτι πολύ μεγάλο. 

6. Να έχουν προτεραιότητες στα όνειρά τους και να μην σταματούν ποτέ να ονειρεύονται.

7. Να παίρνουν την ευκαιρία που υπάρχει στο "εδώ" και στο "τώρα". Καμία αναβολή δεν χωράει στα όνειρά μας.

8. Να μην "σταματούν μπροστά στον τοίχο". Οι τοίχοι υπάρχουν για να τους σπάμε και να προχωράμε μπροστά.

9. Να διαπνέονται από πεισμωμένη αισιοδοξία. Πείσμα και θετική σκέψη! Πολύ σημαντικά και τα δύο.

10. Να πιστεύουν στον εαυτό τους. Αν δεν πιστέψουμε πρώτα εμείς στον εαυτό μας κανείς άλλος δεν θα πιστέψει... ΕΣΥ μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι και ΕΣΥ πρέπει να το πιστέψεις πρώτη.

 

«Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι»

 

Παίζοντας από μικρό κοριτσάκι με τις Barbie μου δεν είχα ποτέ φανταστεί αυτή την πλευρά της πιο διάσημης κούκλας του πλανήτη. Δεν είχα ποτέ σκεφτεί πως μέσα από το παιχνίδι και μέσα από τα επαγγέλματα της Barbie αντλούσα έμπνευση για να ακολουθήσω το όνειρό μου και να γίνω αυτό που εγώ ονειρευόμουν. H Barbie άλλωστε από το 1959 έχει ακολουθήσει περισσότερες από 200 καριέρες, είναι γιατρός, καταξιωμένη chef, πυροσβέστης, χορεύτρια, έχει πάει στο φεγγάρι, έγινε Πρόεδρος κράτους, έχει πάρει χρυσά μετάλλια… και ενθαρρύνει τα κορίτσια να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να εκφράσουν τα ταλέντα τους. Η Barbie δημοσιογράφος. Το δικό μου όνειρο.

 

 

Mαμάδες που διαβάζετε αυτό το άρθρο, θυμηθείτε... Δώστε στα κορίτσια σας κίνητρα και έμπνευση για να γίνουν ευτυχισμένες και ισορροπημένες γυναίκες.

Στηρίξτε τα όνειρά τους χωρίς κριτική αλλά με ατελείωτη ενέργεια, αγάπη και ζεστασιά που μόνο μια μητέρα μπορεί να προσφέρει στην κόρη της.

Στηρίξτε τα κορίτσια σας στον δρόμο που ανοίγεται μπροστά τους, κρατήστε τους το χέρι και αφήστε τις να διαγράψουν τη δική τους μαγική πορεία.

Εμπνεύστε με τη δική σας στάση, μοιραστείτε μαζί τους όνειρα και αγωνίες, χαράξτε κι εσείς το δρόμο σας γιατί μην ξεχνάτε, η απόλυτη έμπνευση για τις κόρες μας είμαστε εμείς οι ίδιες.

Μαμάδες, πιστέψτε το. Οι κόρες σας μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται....

 

Με όλη μου την αγάπη,

Μυρτώ

 

 

 

#Barbie60

#YouCanBeAnything

#morerolemodels

 

ΥΓ 1: Σας έχω τον πιο όμορφο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Για περισσότερα από 60 χρόνια, η Barbie εμπνέει τη φαντασία μικρών και μεγάλων σε όλο τον κόσμο. Αυτή η συλλεκτική κούκλα γιορτάζει την επέτειο των 60 χρόνων της κούκλας Barbie, φορώντας μία εντυπωσιακή λαμπερή τουαλέτα. Γιορτάζοντας τα 60 χρόνια από την πρώτη κούκλα Barbie, η συλλεκτική κούκλα Barbie® 60th Anniversary έχει εντυπωσιακή εμφάνιση με κομψή αλογοουρά, βλέμμα που μαγνητίζει, κρίκους σκουλαρίκια και ταμπελάκι στον καρπό. Η εορταστική της συσκευασία την κάνει ένα τέλειο δώρο για συλλέκτες. Γιορτάστε την 60η Επέτειο της κούκλας Barbie με αυτή τη μοναδική συλλεκτική κούκλα. Η κούκλα φοράει ταμπελάκι στον καρπό και περιλαμβάνει Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας!

Γιορτάστε λοιπόν, την 60η Επέτειο της Barbie με αυτή τη μοναδική συλλεκτική κούκλα!!

 

 

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Γράψτε μου με comment ποιο όνειρό σας θέλετε να πραγματοποιήσετε!

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

21 - 28 Μαρτίου 2019

 

 

ΥΓ 2: Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε τα πιο συναρπαστικά funfacts για την Barbie που έγινε 60 ετών! 

 

 

 

Να πάρω το πτυχίο μου στα γαλλικά!!! Και να διδάξω ❣️

Θέλω να αποκτήσω ελεύθερο χρόνο!!!

Να ταξιδέψω στο Καναδά

Να κάνω τον γύρο του κόσμου!

Θελω να κανω πιο πολλα ταξιδια με τα παιδια!

Apo tote pou eidame to ergo/kinoumeno sxedio MOANA thelo oposdipote na fygoume oikogeneiakos gia 3/5 xronia se ena makryno nysi na vrethoun oi kores mou pio konta apo tin thalassa/gallini/fysi kai pio makrya apo osa zoume kathimerina stis megaleis poleis kai elpizo eilikrina na to kataferoume!

Καλησπέρα! Είστε η νικήτρια!! Στείλτε μου με μέιλ στο myrto_kazi@yahoo.gr τα στοιχεία σας για να σας στείλουμε τη συλλεκτική Barbie! 

να δουλέψω σε περιοδικό μόδας!

Θέλω να ταξιδέψω στην Ιταλία...

Να κάνω διδακτορικό!

Θα ήθελα να επισκεφτώ τη Φινλανδία κ το χωριό του Άη Βασίλη με τα παιδάκια μου.

να κάνω 2ο παιδακιιιι.

Να κανω παιδάκι!!!

Να πετάξω με f-16

Nα παρω το CFA!

Θα ήθελα να ταξιδεύω πιο συχνά!!

θέλω να κάνω μια όμορφη και αγαπημένη οικογένεια!!!! <3

Να ξεκουραζομαι που που!!!!!

Θέλω να είμαι ευτυχισμένη για το καλό το δικό μου και της κόρης μου....

Βarbie γιατρός!!

Να ταξιδέψω πολύ!

Να καταφέρω να γράψω ένα όμορφο και ενδιαφέρον μυθιστόρημα!!!

Θα ήθελα να μπορώ να βοηθώ ανθρώπους & κυρίως παιδιά π έχουν ανάγκη είτε κάνοντας μαθήματα είτε περνώντας χρόνο δημιουργικό μαζί τους είτε χορεύοντας είτε διαβάζοντας !να προσφέρω εθελοντικά όλη μου την αγάπη με πράξεις!♥️

Θα ήθελα να αποκτήσω τη δική μου δουλειά..!!Αλλά πάνω απ' όλα θα ήθελα να έχουμε όλοι υγεία!!

Το δικό μου μεγάλο όνειρο είναι να τελειώσω τις σπουδές μου και να γίνω μια επιτυχημένη νηπιαγωγός και μαμά!!!!

Αν και 40 ήδη ... Να χαρίσω ένα αδερφάκι στο παιδάκι μου...

ΠΟΛΎ ΩΡΑΊΑ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΤΈΛΕΙΟ ΔΏΡΟ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΛΎ! :)

Να τρώω παγωτά και γλυκά χωρίς να παχαινω. Χαχαχαχα

Να γίνω μια επιτυχημένη και δυναμική γυναίκα!

Να κάνω ταξίδια σε νέα μερη

Pages

Leave a Reply

go to top