Μεγάλωσε η Αλυσίδα Ανθρωπιάς του Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου!

Από τη μέρα που έγινα μαμά, έχω βάλει έναν σκοπό, να ασχοληθώ όσο το δυνατόν περισσότερο με τους εθελοντές δότες μυελού των οστών και ως σήμερα πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ όμορφα πράγματα που μπορείς να δεις εδώ και εδώ.

Τα καλά νέα συνεχίζουν όμως καθώς η Αλυσίδα Ανθρωπιάς του  Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου μεγαλώνει κι άλλο! 

 

Άλλη μία πετυχημένη εκδήλωση, με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εγγραφή νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών της πρωτοβουλίας Be My Hero-Γίνε ο Ήρωάς μου! πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με την αμέριστη στήριξη και συμβολή της ΛΕ.ΜΟ.Ν (Λέσχη Μοτοσικλετιστών Νάξου), αυτή τη φορά στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, μεταξύ  5-8 Μάιου 2016, στην Πλατεία Πρωτοπαπαδάκη στη Χώρα της Νάξου στο λιμάνι, που πέτυχε να συγκεντρώσει 721 νέους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών.

Ο κύριος στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την επιτακτική και ολοένα μεγαλύτερη ανάγκη που υπάρχει για αύξηση του συνολικού αριθμού των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, σε εθνικό επίπεδο, καθώς η χώρα μας υστερεί σημαντικά σε αριθμό έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Τη δράση του Be My Hero – Γίνε Ο Ήρωας μου! και της ΛΕ.ΜΟ.Ν έθεσε υπό την αιγίδα του και υποστήριξε πολύπλευρα, ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων,  και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, όπως και το ΝΟ.ΠΠΑ.ΠΠΠΑ, με Πρόεδρο τον κ. Γιάννη Τσολάκη που στάθηκαν αρωγοί, έχοντας σταθερή προσήλωση στην στήριξη εθελοντικών ενεργειών ανθρωπιστικής αλληλεγγύης. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι άνθρωποι του “Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου!” και της ΛΕ.ΜΟ.Ν, σε συνεργασία με ειδικούς εθελοντές, βρίσκονταν στην Πλατεία και στα περίχωρα, και μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, σχετικά με τη εθελοντική δωρεά μυελού των οστών ενώ παράλληλα, έκαναν εγγραφές νέων εθελοντών δοτών. 

Η Δράση Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου! και της ΛΕ.ΜΟ.Ν  έδωσε ένα πολύ δυναμικό μήνυμα για την αναγκαιότητα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών για τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά αιματολογικά νοσήματα, και η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρία τους.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τον Αύγουστο 2014, η Πρωτοβουλία Be My Hero-Γίνε ο Ήρωάς μου! έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 3,000  νέους Έλληνες Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών. 

 

Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει ο ήρωας ενός παιδιού που η ζωή του κινδυνεύει και που MONO ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ μπορείς να σώσεις. Γινόμαστε ΟΛΟΙ Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών, σώζουμε μια παιδική ζωή!!

 

Λίγα λόγια για το Be My Hero:

Το “Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου!”, είναι μία σημαντική  πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την απλή διαδικασία Εγγραφής ως Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών. Τόσα Απλά! Με μία μπατονέτα!

Στόχος είναι η αύξηση, σε πανεθνικό επίπεδο, του συνολικού αριθμού των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, δοτών που αποτελούν ελπίδα ζωής για όλους τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά αιματολογικά νοσήματα και που χρειάζονται μεταμόσχευση, αυξάνοντας της πιθανότητες ίασης τους. Η ανάγκη αύξησης των Εθελοντών δοτών, παραμένει διαρκώς μεγάλη κι επιτακτική αφού η χώρα μας υστερεί σε αριθμό έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών, μπορεί να γίνει όποιος είναι μεταξύ 18-50 χρονών με την εξής απλή διαδικασία:

  • Ενημερώνεται αναλυτικά για το κάθε στάδιο της διαδικασίας και κατόπιν συμπληρώνει την ειδική αίτηση.
  • Δίνει δείγμα σάλιου του, σε μία μπατονέτα, για να ελεγχθεί πιθανή συμβατότητα.
  • Αν βρεθεί συμβατός με ασθενή, τότε θα κληθεί να προσφέρει αιμοποιητικά κύτταρα με τρόπο παρόμοιο της αιμοδοσίας σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπες τώρα εδώ ή κάλεσε στο 6976 000 009 και γίνε ΣΗΜΕΡΑ εθελοντής δότης μυελού των οστών ! 

Μάθετε περισσότερα στο: www.xarisezoi.gr      

 

Leave a Reply

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
go to top