Κυριακάτικο Πρωινό: Ζεστά κρουασανάκια Χρυσή Ζύμη μαζί με το "κρουασανάκι" μου!

Κορίσια, σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας! Η πιο μαμαδένια μέρα του χρόνου που σε κάνει να βάζεις ένα μικρό pause και να εκτιμάς τα μικρά. Τα αληθινά.

Ότι ξυπνάς μαζί με αυτά τα υπέροχα πλάσματα, ότι έχεις χρόνο να φάτε μαζί πρωινό, ότι μπορείτε να κάνετε άπειρες αγκαλίτσες και ότι η ζωή είναι ωραία και «νόστιμη» γιατί είμαστε εδώ για να τη ζήσουμε (ακόμα κι αν πρέπει να θυσιάσεις μερικά κρουασανάκια για να φάει και το αρκουδάκι).

Στην πιο μαμαδένια μέρα του χρόνου λοιπόν δέχτηκα το challenge της Χρυσής Ζύμης, το  #TheXZCroissantChallenge και το μεταφέρω Instagram-ικά στην υπέροχη @annie_pantazi ! Check my Instagram account για περισσότερες λεπτομέρειες!

 

Σήμερα με το Ιριανάκι μου, το μικρό μου κρουασανάκι όπως τη φωνάζω, ετοιμάσαμε το πιο λαχταριστό πρωινό!

 

Βάλαμε στον φούρνο Croissants βουτύρου με πραλίνα φουντουκιού Χρυσή Ζύμη, για να φέρουμε άρωμα Γαλλίας στο σπίτι μας! Ζεστά, απολαυστικά, φτιαγμένα με αυθεντική γαλλική συνταγή δημιουργούν μια φίνα γευστική εμπειρία που θα αποτελεί την απόλυτη κυριακάτικη ρουτίνα μας! Με τη χαρακτηριστική χρυσορόδινη τραγανή επιφάνεια τους, την κλασική αφράτη και αέρινη ζύμη τους να μοσχοβολάει βούτυρο και την πλούσια γέμιση τους από λαχταριστή πραλίνα φουντουκιού, είναι έτοιμα σε μόλις 15’ και όπως καταλαβαίνετε, μόλις ξυπνήσουμε, ανάβουμε φούρνο, τα βάζουμε και μέχρι να ντυθούμε, τα κρουασανάκια μας είναι έτοιμα!

 

Αν είστε πάντως σαν κι εμένα "του αλμυρού" και όχι του γλυκού, θα λατρέψετε τα Croissants βουτύρου με τυρί κρέμα και γαλοπούλα! Δεν φαντάζεστε γεύση!

Νομίζω ότι οι μαμάδες μας είχαν δίκιο, το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας! Όχι μόνο σε θρεπτικό επίπεδο αλλά και σε ψυχολογικό!

Με όλη μας την αγάπη,

 

Μυρτώ & Ιριάνα

 

Leave a Reply

go to top