The North Report. Το Arch φέρνει το γευστικό καλοκαίρι στην Κηφισιά

Πόσο χαίρομαι όταν διαβάζω για καλοστημένα εστιατόρια στην πόλη. Μένω Κηφισιά και η χαρά μου για το Arch είναι διπλή καθώς δεν είναι μόνο... εγκυκλοπαιδική αλλά και πρακτική! Με 2 μωρά, το ένα εντός και το άλλο εκτός κοιλιάς, πλέον έχω περιορίσει τις μετακινήσεις μου και αλήθεια, ανυπομονώ να επισκεφθώ το ARCH και να δοκιμάσω τα υπέροχα πιάτα που θα δεις παρακάτω... Για τα cocktails από Σεπτέμβριο!

 

Το Arch είναι ένα από τα πιο αγαπημένα all-day στέκια στην καρδιά της Κηφισιάς. Σερβίρει από το πρωί speciality μονοποικιλιακό καφέ, με χαρμάνια που εναλλάσσονται συχνά, ένα πλήρες μενού φαγητού όλη τη μέρα, λαχταριστά γλυκά και δημιουργικά cocktail. Τώρα το Arch ντύνεται…καλοκαιρινά και σας προτείνει ένα ανανεωμένο μενού φαγητού και cocktail με καλοκαιρινά υλικά, φρούτα εποχής και φρέσκες γεύσεις.  

 

Το νέο summer menu του Arch περιλαμβάνει πολλές επιλογές σε δροσερές σαλάτες, φρέσκα ελαφριά ορεκτικά αλλά και χορταστικά κυρίως πιάτα. Ξεκινήστε το γεύμα σας ή επιλέξτε ως ελαφρύ μεσημεριανό μια δροσερή σαλάτα με καρπούζι, τοματίνια, φέτα και σχοινόπρασο ή μια σαλάτα με φρέσκια ρόκα, φράουλες, προσούτο Πάρμας και κροκάν φουντουκιού. Συνδυάστε ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί με μία από τις επιλογές σε μπρουσκέτες ή με μανιτάρια ψημένα με βαλσάμικο, γεμισμένα με τομάτα, μοτσαρέλα και ελαιόλαδο βασιλικού  ή με ένα πιάτο λαχταριστά σαντουιτσάκια μελιτζάνας με κιμά γκρατιναρισμένα με μοτσαρέλα. 

 

 

Στα κυρίως πιάτα ο σεφ του Arch Τόλης Κράβαρης προτείνει πρώτης ποιότητας κρέατα, όπως μοσχαρίσιο rib-eye με λάδι τρούφας αλλά και ζουμερή ταλιάτα μόσχου σερβιρισμένη με μαύρο αλάτι Χαβάης. Δημιουργικά πιάτα με κοτόπουλο αλλά και ο αγαπημένος φρέσκος σολομός σε δύο εκδοχές, σχάρας και teriyaki, συμπληρώνουν τις επιλογές σε κυρίως. Οι συνταγές pasta και risotto ανανεώνονται και περιλαμβάνουν καλοκαιρινά υλικά. Δοκιμάστε λαχταριστά λιγκουίνι με φιλετάκια κοτόπουλο, κρέμα λεμονιού, τομάτα και σπαγγέτι από κολοκύθι ή με αρώματα θάλασσας, με γαρίδες, ούζο, σάλτσα τομάτας και ξύσμα από μοσχολέμονο. Από το νέο μενού δε λείπουν τα all-time classic burger από 100% μοσχαρίσιο κιμά αλλά και οι πίτσες που φτιάχνονται στην κουζίνα του Arch με παραδοσιακό χειροποίητο ζυμάρι.   

 

Με το νέο κατάλογο των γλυκών δεν μπορούμε παρά να υποκύψουμε σε γλυκές αμαρτίες! Τραγανό σπασμένο mille feuille με κρεμ πατισερί παγωτό βανίλια και σοκολάτα, βελούδινη μους γιαουρτιού με σάλτσα φράουλας, αλλά και τα αγαπημένα banoffee και φραουλόffee, που θα βρείτε μόνο στο Arch, με λαχταριστό μπισκότο, πλούσια κρέμα καραμέλα και σαντιγί.  Όλα αυτά σε ένα δροσερό κλιματιζόμενο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, στην ωραιότερη περιοχή της Αθήνας, την καταπράσινη Κηφισιά! 

 

Καλοκαιρινό αεράκι φυσάει και στο μπαρ του Arch όπου ο Σπύρος Δάβιος και ο Χρήστος Σωτήρος επιμελούνται μια φρέσκια cocktail list με πολλές νέες συνταγές. Ο νέος κατάλογος περιλαμβάνει μια λίστα προτάσεων "Using all your senses" με συνταγές που ξυπνούν εκτός από τη γεύση και τις υπόλοιπες αισθήσεις μας. Κάντε ένα ταξίδι στα αρώματα της παιδικής σας ηλικίας με ένα cocktail Καϊμάκι με μαστίχα, σπιτικό σιρόπι μπαχαρικών, γιαούρτι και υφές από βύσσινο. Χαλαρώστε μετά από μια γεμάτη μέρα με ένα Hesperia με παλαιωμένο ρούμι Κούβας, χυμό μοσχολέμονου, lychee και σιρόπι τριαντάφυλλο, με πάγο από χαμομήλι και chips καραμέλας. Ή ταξιδέψτε στην Ιαπωνία με ένα Kioku με sake, sherry, λάιμ, πουρέ από λευκόσαρκο ροδάκινο και πορτοκάλι και χαβιάρι μελιού. Από ένα καλοκαιρινό cocktail list δε θα μπορούσε να λείπει ένα αφιέρωμα στο ρούμι, αλλά και στο τέλειο gin & tonic σε twisted εκδοχές. 

 

Εσείς είστε έτοιμοι για το καλοκαίρι; Απολαύστε το στα πιάτα και τα ποτήρια σας με το νέο μενού του Arch! Το Arch είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ.  

Leave a Reply

go to top