Λίγα λεπτά με τη Ματίνα Μέγκλα.

Μια ιδιαίτερη σπίθα στο βλέμμα της σε πείθει πως αυτό το κορίτσι έχει ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό ταλέντο. Όταν σου μιλήσει και σου περιγράψει με τόσο χαμηλούς τόνους όσα έχει ήδη καταφέρει, διαπιστώνεις πως εκτός των άλλων έχει και έναν υπέροχο χαρακτήρα. Αισθάνθηκα, πως ήθελα να σας συστήσω - στην περίπτωση που δεν την ξέρατε- τη σχεδιάστρια Ματίνα Μέγκλα.

 

Ματίνα, είσαι τόσο νέα κι όμως έχεις καταφέρει τόσα πολλά. Μα πώς έγιναν όλα αυτά;

Το να καταφέρνεις κάτι είναι αποτέλεσμα συνείδησης και σκληρής δουλειάς. Έζησα σε ένα περιβάλλον που η δουλειά ήταν αγάπη και προσφορά παράλληλα με τους βασικούς βιοποριστικούς λόγους. Έμαθα να έχω στόχους υψηλούς και ποτέ να μην εφησυχάζομαι. Επέλεξα το επάγγελμα που αγαπώ και γι' αυτό και μπορώ να το υποστηρίζω με όποιες δυσκολίες. Είμαι όντως πολύ νέα για να θεωρήσω και να πω ότι έχω καταφέρει πολλά, Αυτό που για μένα θεωρώ προσωπική επιτυχία στηρίζεται στο να μπορώ να σηκωθώ μετά από κάθε πέσιμο και να κοιτάω ψηλά λέγοντας κάθε εμπόδιο για καλό. 

Πώς είναι να παραμένεις στην Ελλάδα τον καιρό της κρίσης; 

Για μένα ήταν συνειδητή επιλογή η επιστροφή μου στην Ελλάδα και η αρχή από το μηδέν στην κορύφωση της κρίσης το 2013.  Δεν το έχω μετανιώσει στιγμή και είμαι πολύ περήφανη για αυτό. Οι συνθήκες είναι πολύ σκληρές είσαι μόνος σου και κολυμπάς. Το εξωτερικό όμως μου έμαθε καλό κολύμπι.  Τίποτα δε χαρίζεται σε κανέναν και τίποτα δεν είναι δεδομένο εάν δε δουλέψεις σκληρά. Παντού υπάρχουν και δυσκολίες και αδικίες οπότε για μένα το ζήτημα είναι το σε ποιο μέρος μπορώ να ξυπνάω χαμογελαστή. Αυτό λοιπόν η  Ελλάδα μου το προσφέρει απλόχερα. Ως το βράδυ έχει προσπαθήσει με άπειρους τρόπους να μου το πάρει πίσω αλλά δε θα της κάνω τη χάρη.

 

Τι σε εμπνέει σε καθημερινό επίπεδο;

Η ομορφιά.  Όταν αυτή προέρχεται μέσα από τους ανθρώπους, από την αληθινή ευγένεια και την ουσιαστική παιδεία, την αλήθεια της μουσικής και την απλότητα της φύσης.

 Ποια είναι τα αγαπημένα σου υφάσματα; 

Οι κιπούρ δαντέλες - χειροποίητη πολυτέλεια vintage και έργο τέχνης με μεράκι

Τα υφάσματα σιλικόνης -νέας τεχνολογίας ανθεκτικά και άκρως φιλικά στο δέρμα 

Το καθαρό βαμβάκι - κλασσικό απαλό με άπειρες δυνατότητες ραφής

Και φυσικά το μετάξι - πολυτελές αυστηρό αλλά δίκαιο και άκρως απαιτητικό

 

Ποιο σχέδιό σου λατρεύεις όσο κανένα; 

Το ρούχο που με έφερε στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης το 2012 (βλ.φωτός Nolcha FW12. 1-6 ). Ένα σχέδιο που ενώνει τους δυο μου κόσμους -το θέατρο και τη μόδα- αλλά και τους δύο κόσμους που έχουμε μέσα μας.

Τι θα δούμε φέτος από εσένα; 

Φέτος κυρίως με ενδιαφέρει να βάλω χρώμα στη ζωή μου και κατά συνέπεια στα νυφικά μου. Παστέλ αποχρώσεις που δίνουν πάντα έμφαση στον καμβά του λευκού. Επιπλέον έρχονται νέες συνεργασίες με νέους καλλιτέχνες για τις slow collection μου βασισμένες σε τέχνες όπως η αρχιτεκτονική και η εικαστική φωτογραφία. 

Πότε είναι μια γυναίκα ευτυχισμένη;

Όταν αναγνωρίζει πως οι επιλογές της ζωής της είναι καθαρά δικές της και έχει το θάρρος να είναι υπεύθυνη και υπερήφανη για αυτές.

 

 

www.megla-m.com

facebook.com/meglamfashion

facebook.com/stamatiamegla

instagram.com/megla.m

Megla-m on Pinterest 

 

 

Leave a Reply

go to top